?>

Dünyanın uykusu Yakın Doğu Üniversitesi’ne emanet

Yakın doğu üniversitesi tıp fakültesi’nden prof. Dr. Murat özgören, hindistan yeni delhi’de asya uyku araştırmaları topluluğu başkanlığına seçildi.

Teknoloji - 7 ay önce

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Özgören, Hindistan Yeni Delhi’de Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu Başkanlığına seçildi.

Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu (Asian Sleep Research Society, ASRS) tarafından uyku tıbbı alanındaki en güncel gelişmeleri paylaşmak ve bu alanda çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek için Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen kongre; Bangladeş, Çin, Endonezya, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Malezya, Nepal, Sri Lanka ve Türkiye’den pek çok bilim insanı ve araştırmacıyı bir araya getirdi. "11. Asya Uyku Araştırmaları Cemiyeti Kongresi (11th Congress of the Asian Sleep Research Society)" ve "8. Asya Kronobiyoloji Forumu"nda (8th Asian Forum on Chronobiology) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Özgören, Prof. Dr. Adile Öniz Özgören ve Doç. Dr. Gonca İnanç temsil etti. Kongrenin ardından, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Özgören Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu (Asian Sleep Research Society, ASRS) başkanlığına seçildi.

Uyku, sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez bir unsur. Ancak modern hayatın getirdiği teknoloji alışkanlıkları ve şehirleşme, düzenli uyku alışkanlıklarını korumayı giderek zorlaştırıyor. Özellikle kronobiyoloji alanındaki araştırmalar, vücudumuzun gece-gündüz döngüsüne ve mevsimsel değişimlere nasıl uyum sağladığını anlamamıza yardımcı oluyor. Bu süreçlerin moleküler ve hücresel düzeyde incelenmesi, yalnızca sağlık alanında değil; tarım, hayvancılık, sanayi ve tıp gibi pek çok sektörde bilimsel çözümler sunuyor. Prof. Dr. Murat Özgören’in başkanlığına seçildiği Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu’nun (Asian Sleep Research Society, ASRS) düzenlediği bilimsel etkinlikler de uyku tıbbı alanındaki güncel gelişmeleri ele almayı amaçlıyor. Prof. Dr. Murat Özgören: "Bilimsel iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bir fırsat"

Uyku ve biyolojik ritimler üzerine yapılan bilimsel çalışmalar, sağlıklı bir toplum inşa etmede kritik bir rol oynuyor. Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Murat Özgören de uykunun, sağlıklı bir yaşamın temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak bu alandaki bilimsel ilerlemelerin insan sağlığı üzerinde doğrudan etkili olduğunu hatırlatıyor.

"Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu Başkanlığı görevini üstlenmek, bölgesel ve küresel ölçekte bilimsel iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bir fırsat" diyen Prof. Dr. Özgören, "Ayrıca, bir sonraki Asya Uyku Araştırmaları Kongresi’nin Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenmesi için aldığımız ön onay, ülkemizin bilimsel alandaki görünürlüğünü artıracak ve uluslararası platformda daha güçlü bir yer edinmesini sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Öğrencilerin işi "PrintHere" ile kolaylaşacak

16:33 - Teknoloji

İş dünyasında yeni zeka: Güven ve verimlilik bir arada

15:03 - Teknoloji

Türkiye’nin en büyük yapay zeka festivali başladı

13:38 - Teknoloji

Atalay: "Hem teknolojik hem de uydu, uzay alanına gençlerin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz"

12:43 - Teknoloji

Büyükşehir ve TÜBİTAK iş birliğinde 7. Kayseri Bilim Festivali

11:46 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu

14:23 - Sağlık

Kamyonetini 1 ton fındık karşılığında sattı

14:21 - Genel

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş