?>

Düzce Üniversitesi teknoloji takımları Antalya’da yarıştı

Düzce üniversitesi mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, teknofest havacılık, uzay ve teknoloji festivali final yarışmalarının düzenlendiği teknofest akdeniz kapsamında; kablosuz haberleşme yarışması, hava savunma sistemleri yarışması ve sanayide dijital teknolojiler yarışması’nda finale kalma başarısı gösterdi.

Teknoloji - 8 ay önce

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali final yarışmalarının düzenlendiği TEKNOFEST Akdeniz kapsamında; Kablosuz Haberleşme Yarışması, Hava Savunma Sistemleri Yarışması ve Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nda finale kalma başarısı gösterdi.

Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 25 teknoloji yarışmasına 1,5 milyonun üzerinde yarışmacı başvuruda bulunurken, Düzce Üniversitesi öğrencilerinden de yoğun başvuru oldu. Öğrencilerin katılım sağlayabilmeleri adına her türlü desteğin sağlandığı TEKNOFEST’te yapılan değerlendirmeler sonucu finale kalan Kablosuz Haberleşme Yarışması, Hava Savunma Sistemleri Yarışması ve Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nda 3 takımımız Antalya finallerinde yarışırken, 4 takımımız ise 9-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Roket Yarışması’nda orta ve yüksek irtifada mücadele verecek.

Düzce Üniversitesi; öğrencilerin, TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi birçok yarışmalara katılarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmalarına teşvik ederken Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, büyük bir fedakârlık ile yarışlara katılan öğrencileri tebrik ederek, ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji alanındaki yarışmalarda kendilerine deneyim ve yeni değerler kattıkları için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST’te; Eğitim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, HackMasters, Hava Savunma Sistemleri, İnsanlık Yararına Teknoloji, Jet Motor Tasarım, Kablosuz Haberleşme, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar, Sağlıkta Yapay Zeka, Sanayide Dijital Teknolojiler, T3 AI Hackathon, Tarım Teknolojileri, TEKNOFEST Robolig, Uçan Araba Simülasyon, Ulaşımda Yapay Zeka, Helikopter Tasarım, Sürü İHA ve Turizm Teknolojileri Yarışmalarından oluşan 25 ayrı yarışmada en iyiler, uzman jüriler tarafından değerlendirilerek 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek tören ile ödül almaya hak kazanacaklar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

Medeniyetler ve şehzadeler şehri: Amasya

2024-09-05 14:03 - Gezi

İlgili Haberler

Balıkesir’de Ulusal Savunma ve Teknoloji zirvesi düzenlendi

15:37 - Teknoloji

Elazığ Bilim Merkezi, Tunceli’de öğrencilerle buluştu

13:43 - Teknoloji

Kahramanmaraş’ta ’Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ başladı

13:43 - Teknoloji

Türkiye’nin uçan otomobili havalandı: İnsanlı uçuşlar başladı

13:25 - Teknoloji

DTSO’da teknoloji eğitimi

08:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş