?>

Düzceli öğretmenin eseri Dolmabahçe Sarayı’nda sanatseverlerle buluştu

BAHÇEŞEHİR BİLİM VE SANAT MERKEZİ GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ CEVHER GÖZMEN’İN “YERSİZ” ADLI ESERİ, TÜRKİYE GENELİNDEN YAPILAN BAŞVURULAR ARASINDAN SEÇİLEREK DOLMABAHÇE SARAYI SARAY KOLEKSİYONLARI MÜZESİ’NDE AÇILAN GÜNEBAKAN ULUSAL KARMA SERGİSİ’NDE YER ALDI.

Kültür Sanat - 1 saat önce

DÜZCE(İHA) – Bahçeşehir Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Cevher Gözmen’in "Yersiz" adlı eseri, Türkiye genelinden yapılan başvurular arasından seçilerek Dolmabahçe Sarayı Saray Koleksiyonları Müzesi’nde açılan Günebakan Ulusal Karma Sergisi’nde yer aldı.

Düzce, sanat alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Bahçeşehir Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Cevher Gözmen’in "Yersiz" adlı eseri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2026 Aile Yılı kapsamında düzenlenen Günebakan Ulusal Karma Sergisi’nde sergilenmeye değer bulundu.

Türkiye’nin farklı illerinden yapılan çok sayıda başvuru arasından seçilen eser, dekanlar ve akademisyenlerden oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda sergiye kabul edildi. "Yersiz", Dolmabahçe Sarayı Saray Koleksiyonları Müzesi’nde açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Eser, savaşların ve zorunlu göçlerin en ağır sonuçlarını yaşayan çocuklar ve ailelerin hikayesini ele alıyor. Dikenli tellerin ardında kalan bir çocuğun gözlerinden yansıtılan duygu dünyası; ayrılığı, özlemi, aidiyet arayışını ve umudu güçlü bir şekilde izleyiciye aktarıyor. Kalabalıklar içinde yalnızlaşan çocuk figürü, yalnızca fiziksel engelleri değil, sevgiye, güvene ve aile sıcaklığına ulaşmanın önündeki görünmez sınırları da temsil ediyor.

Çocuğun izleyiciyle kurduğu doğrudan göz teması ise tüm zorluklara rağmen umudu ve yeniden bir yuvaya kavuşma isteğini sergiliyor. Eserde yer alan dikenli teller, savaşlar ve zorunlu göçler nedeniyle parçalanan aileleri temsil ederken, aile bağlarının insan hayatındaki vazgeçilmez önemine dikkat çekiyor.

2026 Aile Yılı kapsamında hazırlanan "Yersiz", aile kavramını yalnızca aynı evde yaşayan bireylerden ibaret görmeyip; sevgi, güven, dayanışma ve insan onurunun en güçlü sığınağı olarak ele alıyor. Eser, izleyicileri aile olmanın değerini yeniden düşünmeye ve dünyanın herhangi bir yerinde ailesinden koparılan çocukların yaşadığı acılara duyarlılıkla yaklaşmaya davet ediyor.

Düzceli öğretmen Cevher Gözmen’in eserinin Türkiye’nin en önemli kültürel mekanlarından biri olan Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenmesi, kent adına da önemli bir sanat başarısı olarak değerlendiriliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

Mimar Sinan’ı kazandı, rotasını New York’a çevirdi

2026-07-09 12:11 - Magazin

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Göcek Halk Plajı’nda deniz dibi temizliği tamamlandı

2026-07-10 12:01 - Gündem

İlgili Haberler

Muğla’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi

13:45 - Kültür Sanat

Tarihi açıdan 15 Temmuz’un önemi BAÜN’de konuşuldu

13:26 - Kültür Sanat

Seyitgazi’deki Şalvar Gecesi’nde renkli görüntüler

13:03 - Kültür Sanat

Sinop’ta "15 Temmuz" paneli

12:56 - Kültür Sanat

Başkan Kumral: "15 Temmuz, milletimizin destan yazdığı gündür"

11:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

5 milyon dolarlık akrep zehri Yalova’da yakalandı

15:30 - Asayiş

Üvey annesi ile kız kardeşinin boğazını keserek öldürdü

15:28 - Asayiş

Uzaklaştırma kararı aldıran eşine sinirlenip evi ateşe verdi

15:14 - Asayiş

Alacak verecek cinayetinde tutuklu sayısı 2’ye çıktı

15:00 - Asayiş

Stanimir Stoilov: "Transfer çalışmalarımız devam ediyor"

13:55 - Spor