?>

Edirne’de evlilik kredisinden faydalanan çiftler için temsili kına gecesi

EDİRNE'DE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN "EVLENECEK GENÇLERİN DESTEKLENMESİ PROJESİ" ÇERÇEVESİNDE EVLİLİK KREDİSİNDEN FAYDALANAN GENÇLERİ BİR ARAYA GETİREN AİLE BULUŞMASI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi" çerçevesinde evlilik kredisinden faydalanan gençleri bir araya getiren aile buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evlilik kredisinden faydalanan çiftler için huzurevinde temsili kına gecesi etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, geleneklere uygun olarak gelinin kınası yakıldı. Gençlerin mutluluğuna ortak olan huzurevi sakinleri, bu özel günde tecrübelerini paylaşarak çiftlere nasihatlerde bulundu.

Etkinliğe katılan çiftler, büyük heyecan yaşadı. Evlilik yolundaki ilk adımı atan genç çiftler, huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Gençlik yıllarını hatırlayan huzurevi sakinleri de zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından evlenecek gençlerin desteklenmesi çerçevesinde evlilik kredisi programı uygulanmaya başlandı. Edirne’de de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, ‘Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında, aile buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi. Programda, proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’ndan sağlanan krediden yararlanarak evlenecek çiftlere hediyeler verildi. Etkinliğe, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, müdürlük çalışanları ve huzur evi sakinleri katıldı. Etkinlikte yeni evlenecek çiftlerle, huzurevi sakinleri buluştu.

Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, bakanlığın 2025 yılı içerisinde evlenecek gençlere rahat evlilik yapsınlar, evlilik masraflarının bir kısmını karşılasınlar diye evlilik kredisi çıkardığını hatırlattı.

Kredilerden faydalanan gençlerle yıl içerisinde birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Tohumcu, "Bugün de bu gençlerimizle yine bir araya gelelim, bugün de bir kendileriyle buluşalım, nişanlı olup bu krediden faydalanıp evlenecek bir gencimize de temsili bir kına yapalım, hep beraber eğlenelim, kendilerini bir tebrik edelim istedik" dedi.

Tohumcu, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ve projeye katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.

Tohumcu’nun konuşmasının ardından pasta kesildi ve temsili olarak kına gecesi etkinliğine geçildi. Etkinlikte oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen gençler, yaşlılarla birlikte keyifli bir gün geçirdi.

Düzenlenen etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, kurum müdürleri, personeller ve huzurevi sakinleri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Kuşadası’nda tülüşahın yetişme serüveni sergiyle anlatıldı

17:26 - Kültür Sanat

Göreme’de gece müzeciliği başlıyor

17:18 - Kültür Sanat

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları KAYMEK’te yeniden hayat buluyor

17:16 - Kültür Sanat

Kazanpınar cami düzenlenen törenle ibadete açıldı

17:14 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem