?>

Edirne’de öğrencilerden sıfır atığa güçlü destek

EDİRNE’DE 30 MART ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE ÖĞRENCİLERDE ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULDU.

Gündem - 4 ay önce

Edirne’de 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte atölye çalışmaları ile öğrencilerde çevre bilinci oluşturuldu.

Edirne Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Sıfır atığa dikkat çekmek amacıyla oluşturulan atölyelerde renkli görüntüler oluştu. Etkinliğe Edirne Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ile Ortaokulu öğrencileri katıldı. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü çerçevesinde bu yılın teması olan "gıda atığı" konusuna atölye çalışmaları, geleneksel oyunlar, kompost uygulamaları ve resim sergisi ile dikkat çekildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ayşe Sarı, yaptığı konuşmada sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılmasının geleceğin korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Sarı, özellikle gıda israfının azaltılmasının iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Sarı, sıfır atık hareketinin sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de yakından ilgilendirdiğini belirterek, öğrencilerin bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. 2022 yılında yaklaşık 1 milyar ton gıda, yani toplam gıdanın beşte birinin israf edildiğini belirten Sarı, sadece gıda israfının azaltılmasının bile çok yüksek etki bırakabilecek bir iklim çözümü olduğunu aktardı. Sıfır atığın bir tercih değil, mecburiyet olduğunu vurgulayan Sarı, "Ülkemizde 205 bin nokta sıfır atık yönetim sistemiyle donatılmış, geri kazanım oranımız yüzde 36’ya yükselmiş durumdadır. Bizim için siz kıymetli çocuklarımızda ’ben de yapabilirim’ bilincini oluşturmak çok önemlidir. Sıfır atık hareketinin başladığı 2017 yılından bu yana 74,5 milyon ton atık geri kazanılmış, 553 milyon ağacın kesilmesi ve 150 milyon ton karbon salımı engellenmiştir" ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerden Umay Aslan, gıda israfı yapılmaması ve doğanın korunmasının önemine dikkat çekti.

Etkinlikte uygulamalı atölyelerle keyifli vakit geçiren öğrenciler, hem eğlendi hem de çevre konusunda bilinçlendi. Etkinlik çerçevesinde oluşturulan alanda toplanan öğrenciler, geleneksel çocuk oyunlarıyla da keyifli anlar yaşadı. Kurulan atölye alanlarında sıfır atık, kompost, geri dönüşüm ve atık malzemelerden sanat çalışmaları yapıldı. Öğrenciler, atık yoğurt kapları ve pet şişeleri kullanarak hazırladıkları "sevgi kapları" ile sokak hayvanları için mama ve su kapları oluşturdu. Kompost atölyesinde sebze ve meyve artıklarının toprağa nasıl yeniden kazandırıldığı uygulamalı olarak anlatılırken, dev boyama duvarı etkinliği ile öğrenciler gıda israfına karşı mesajlarını renklerle ifade etti. Program sonunda hazırlanan çalışmalar sergilenerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Elektrikli üç tekerlekli motosiklet alev alev yandı

2026-03-30 14:08 - Asayiş

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ EKİPLERİ İLÇE GENELİNDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

2026-03-26 12:23 - ÇEVRE

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Düzce Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

00:36 - Gündem

Edirne’de sağanak ve dolu yağışı: Yıldırım 30 koyunu telef etti, dolu çatılara zarar verdi

20:56 - Gündem

Kaymakamlık bahçesinde bulunan yılan doğaya bırakıldı

19:37 - Gündem

Cizre’de pamuk tarlalarına "Feromon Tuzaklı" koruma

18:37 - Gündem

Bakan Kurum, Adıyaman’da depremden sonra inşa edilen köy evlerini paylaştı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan