?>

Edirne’de yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında

EDİRNE'NİN MERİÇ İLÇESİNE BAĞLI SUBAŞI BELDESİNDE YAŞANAN TAŞKIN TARIM ARAZİLERİNDE HASARA YOL AÇTI. BUĞDAY VE AYÇİÇEĞİ TARLALARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ SULAR ALTINDA KALIRKEN, SULARIN ÇEKİLMESİNİN ARDINDAN DETAYLI HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ BAŞLATILMASI BEKLENİYOR.

Gündem - 3 ay önce

Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde yaşanan taşkın tarım arazilerinde hasara yol açtı. Buğday ve ayçiçeği tarlalarının büyük bölümü sular altında kalırken, suların çekilmesinin ardından detaylı hasar tespit çalışmalarının başlatılması bekleniyor.

Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde sabah saatlerinde yerleşim yerini sudan koruyan Mavi Sed’din yaklaşık 150 metrelik kısmının yıkılması sonucu Meriç Nehri suları tarım arazilerine yayıldı. Bölgede incelemelerde bulunan Subaşı Belediye Başkanı Göksel Tüfekçi, sabah erken saatlerde gelen ihbar üzerine ekiplerle birlikte hızla bölgeye ulaştıklarını belirterek, setteki kopmanın etkisinin beklenenden çok daha büyük olduğunu söyledi. Seddin yıkılmasıyla nehir sularının kısa sürede tarım arazilerine yayıldığını ifade eden Tüfekçi, ilk belirlemelere göre 350 ila 400 dönüm ekili alanın zarar gördüğünü kaydetti. "Sezon çiftçi için çok zor geçecek"

Üreticilerin ağır mağduriyet yaşadığını vurgulayan Tüfekçi, "Çiftçilerimiz açısından bu sezon oldukça zor geçecek gibi görünüyor. Eğer nehirde su seviyesi kısa sürede düşmezse hem hasar tespit çalışmaları hem de onarım süreci gecikebilir" dedi.

Dün de riskli noktalarda müdahale yapıldığını ancak debinin yüksekliği nedeniyle çalışmaların yetersiz kaldığını belirten Tüfekçi, suyun gücü karşısında mevcut imkânlarla sınırlı kalındığını ifade etti.

Subaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait su pompa istasyonunda da sabah saatlerinde açılmalar meydana geldiği, ancak Devlet Su İşleri ekiplerinin taş tahkimatıyla yarığı kapattığı bildirildi. Bu müdahaleyle ikinci bir kopmanın önüne geçildiği ve daha geniş bir alanın zarar görmesinin engellendiği belirtildi.

Bölgede suların çekilmesinin ardından detaylı hasar tespit çalışmalarının başlatılması bekleniyor. Tarım arazilerinin büyük bölümünün halen su altında olduğu beldede üreticiler endişeyle bekleyişini sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Dünyaca ünlü sahilde binlerce izmarit topladılar

18:49 - Gündem

Denize atılan çöpler temizlendi

17:59 - Gündem

Kastamonu’da vaşak görüntülendi

18:02 - Gündem

Başkan Akın’dan Pamukçu-Aslıhantepecik Ovasına can suyu

17:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem