?>

Edirne’nin Orhaniye köyünde üçüz buzağı dünyaya geldi

EDİRNE MERKEZE BAĞLI ORHANİYE KÖYÜ'NDE BİR BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÜÇÜZ BUZAĞI DÜNYAYA GETİRDİ

Gündem - 4 ay önce

Edirne merkeze bağlı Orhaniye köyünde hayvancılık yapan bir yetiştiricinin işletmesinde nadir görülen bir doğum gerçekleşti. Bir büyükbaş hayvanın üçüz buzağı dünyaya getirmesi, hem yetiştiriciye hem de köy halkına büyük sevinç yaşattı.

Doğumun ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi veteriner hekimleri tarafından anne hayvan ve dünyaya gelen üçüz buzağılar için detaylı sağlık kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan muayene ve değerlendirmelerde, anne hayvan ile buzağıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildi.

Veteriner hekimler, doğum sonrası sürecin sağlıklı ilerlemesi adına yetiştiriciye bakım, besleme, barınma ve hijyen konularında kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle üçüz doğumlarda anne hayvanın beslenmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekilerek, buzağıların gelişim süreçlerinin yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, üçüz buzağı doğumunun hayvancılık açısından nadir görülen ve sevindirici bir durum olduğu belirtilirken, bu tür doğumların hem yetiştirici hem de bölgedeki hayvansal üretim açısından önemli bir kazanım olduğu ifade edildi. İl Müdürlüğü ekiplerinin, anne hayvan ve buzağıların sağlık durumlarını düzenli olarak izlemeye devam edeceği bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvansal üretimin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla saha çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Yetiştiricilere verilen teknik destek, bilgilendirme ve sağlık hizmetleriyle, bölgedeki hayvancılığın daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Orhaniye köyünde yaşanan bu sevindirici gelişme, hem hayvancılıkla uğraşan üreticilere moral kaynağı oldu, hem de kırsal üretimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem