?>

Edirnekapı Şehitliği’nde hüzünlü bayram arefesi

AREFE GÜNÜNDE ŞEHİT AİLELERİ VE YAKINLARI EYÜPSULTAN’DA BULUNAN EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ.

Genel - 1 hafta önce

Arefe gününde şehit aileleri ve yakınları Eyüpsultan’da bulunan Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Kurban Bayramı arefesinde şehit yakınları sabah erken saatlerden itibaren Edirnekapı Şehitliği’ne ziyarette bulundu. Şehit yakınları mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okudu, kabirlerin bakımını yaptı ve mezar taşlarını yıkadı. "Vatan için bir evladımızı verdik"

2022 yılında oğlu şehit olan Cemalettin Koç, "Biz, sadece bugün için değil her gün buradayız. Burası bizim ikinci evimiz. Sürekli buradayız. 2022’de şehit oldu benim oğlum. Onsuz şimdi 4’üncü yılını kutluyoruz. Zor, çok zor. Allah kimseye evlat acısı vermesin ama bir taraftan da tabii gururluyuz. Allah’a hamd ediyoruz. Oğlumuz şehit oldu. Vatan için bir evladımızı verdik. Bu da bizi çok gururlandırıyor" dedi. "O özlemine hiçbir kelime bulamam"

Şehit annesi Emine Koç ise "Kaçıncı bayram, kaçıncı arefe bıraktım artık saymayı. Yine bir arefe günü, yine bir bayram Enes’siz. Enes’im cennetin en güzel köşkünde, cennet bahçesinde. Burası bizim artık bir cennet bahçemiz oldu. Henüz 19 yaşındaydı askere gittiğinde. 20’inci yaşına da askere girdi. Bu cennet bahçesinin en küçüğü. Ne anlatsam ne söylesem o özlemine, hasretine hiçbir kelime bulamam. Buruk, bayramlarımız buruk" şeklinde konuştu. "Her bayram buradayız"

Şehit yakını Osman Baki ise "Her zaman olduğu gibi her zaman evladımızın yanındayız. Geçen hafta seneyi devriyesiydi. Geçen hafta pazar günü mevlidini yaptık. Şehit olalı 10 yıl oldu. Her bayram buradayız, her zaman evladımızın yanındayız. Rabbim onların şefaatine bizleri nail eylesin. Tüm Müslüman aleminin bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI KARACA, SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

2026-05-23 16:45 - Asayiş

Dörtyol’da sağanak yağışta yollar göle dönerken, hayvan pazarını sel vurdu

2026-05-22 01:14 - Asayiş

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem