?>

Efkan Ala’dan CHP’ye sert eleştiri..."Muhalefetin içi Orta Doğu kadar karışık"

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ EFKAN ÂLÂ, KURBAN BAYRAMI PROGRAMINDA YAPTIĞI KONUŞMADA CUMHURİYET HALK PARTİSİ'Nİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ. MUHALEFETİN KENDİ İÇ SORUNLARINI ÇÖZMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN ÂLÂ, "MUHALEFETİN İÇİ ORTA DOĞU KADAR KARIŞIK" İFADELERİNİ KULLANDI.

Siyaset - 2 hafta önce

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Âlâ, Kurban Bayramı programında yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’ni sert sözlerle eleştirdi. Muhalefetin kendi iç sorunlarını çözmesi gerektiğini söyleyen Âlâ, "Muhalefetin içi Orta Doğu kadar karışık. Şikayet eden CHP’li, şikayet edilen CHP’li ama karşılarında bizi görüyorlar" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Bursa teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Âlâ, CHP’nin sürekli iktidarı suçladığını belirterek, "Bir mesele ile karşılaştığında kafasını kaldırıp baksa bizi görüyor, bizi suçluyor. Bizi suçlama, çare ara. Şikayet eden CHP’li, şikayet edilen yine CHP’li. Devletin kurumlarını mahkemeye götürmüşler. Kim götürmüş? Cumhuriyet Halk Partili götürmüş. Kimi götürmüş? Cumhuriyet Halk Partiliyi götürmüş. Kardeşim dön partinin içine bak ve orayı düzelt" dedi. "Doğru dürüst bir muhalefete ihtiyacımız var"

Türkiye’nin gerçek meselelerine odaklanılması gerektiğini ifade eden Âlâ, güçlü ve proje üreten bir muhalefete ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Bizim gerçekten doğru dürüst ülke meselelerini mesele edinen bir muhalefete de ihtiyacımız var. Elbette yarışırız, en iyi projelerimizi milletimizle paylaşırız. Arzu ederiz ki hayırda yarışan partiler olsun, belediyeler hizmette yarışsın" diye konuştu.

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Âlâ, "İnsan okumaya haya ediyor, izlemek istemiyorsunuz. Yolsuzluktan başka gayrimeşru ilişkilere kadar insanların görmesini arzu etmediğimiz şeylerin olmasından kimseye fayda yok. Bizi suçlamayın, bizim işimiz gücümüz var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ile uğraşamayız. Kendi içine dönsün, meselelerini çözsün, milletle paylaşsın" ifadelerini kullandı. "Kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde bayramı buruk kutluyoruz"

Konuşmasında Gazze’de yaşananlara da değinen Âlâ, bayramı buruk kutladıklarını belirterek, "Bizim Gazze’de sorunumuz var. Kardeşlerimiz acı içerisinde. Dünyanın dört bir yanında kardeşlerimiz sıkıntı içerisindeyse biz buruk kutluyoruz bayramımızı. Bizim büyük meselelerimiz var" dedi.

AK Parti’nin siyasi anlayışına da vurgu yapan Âlâ, "Bizim siyasi genetiğimiz böyle. Biz oradan buradan devşirme fikirlerle hareket etmiyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

Engelliler Haftası’nda Marmaris’te farkındalık çağrısı

2026-05-16 13:54 - Marmaris

Jandarmadan uyusturucuya geçit yok

2026-05-18 13:25 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Gürlek: "İstanbul’daki hakim-savcı sayısını artırıyoruz"

21:21 - Siyaset

Rutte’den Rus gençlerine: "(Ukrayna’da) Ölüme terk edileceksiniz"

21:02 - Siyaset

MHP Lideri Bahçeli’ye Süper Lig’e yükselen Çorum FK forması hediye edildi

20:16 - Siyaset

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan istifa etti

18:56 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te

18:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem