?>

Eğitimciler "Dijital Deneyim Merkezi" için buluştu

ELDE ETTİĞİ GELİRLE DAR GELİRLİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA TEKNOLOJİ EĞİTİMİ VEREN DİJİTAL DENEYİM MERKEZİ, 2026’DA DAHA FAZLA ÇOCUĞA ULAŞMAK İÇİN İZMİR’İN ÖNDE GELEN EĞİTİM KURUMLARINI AĞIRLADI.

Eğitim - 14 saat önce

Elde ettiği gelirle dar gelirli ailelerin çocuklarına teknoloji eğitimi veren Dijital Deneyim Merkezi, 2026’da daha fazla çocuğa ulaşmak için İzmir’in önde gelen eğitim kurumlarını ağırladı. Tanıtım sonrası öğrencilerini merkeze getirecek özel okullar, ödeyecekleri bedelle teknolojiye erişimi olmayan çocukların eğitimine katkı sağlayan bir sosyal sorumluluk projesine dahil olacak.

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Dijital Deneyim Merkezi’ni, İzmir’de eğitim sektöründe hizmet veren kurumlara tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantı, İzmir Ticaret Odası ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile Kentimiz İzmir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren eğitimcilerle, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezimizi çatısı altında bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Özgener, "Dijitalleşme, artık sadece teknolojik bir dönüşüm değil; aynı zamanda küresel güç mücadelesinin merkezinde yer alan stratejik bir rekabet alanı. Ülkemizin dijital ekonomideki payını artırması, teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bir ülke haline gelmesi, kentlerimizin dijitalleşme kapasitesiyle doğrudan ilişkili. Bu amaçla, İzmirimizin teknoloji üreten, dünyaya ürün ve fikir ihraç edebilen bir şehir olmasının yanında, teknoloji ve inovasyon konusunda oyun kuran şehirlerden biri olması için çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi. Özgener: "Üreten bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz"

İzQ çatısı altında hayata geçirilen Dijital Deneyim Merkezi’nin, inovasyonu erken yaşta benimseme hedefinin bir yansıması olduğunu ifade eden Özgener sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitimin okul dışında da; ilhamla, deneyimle, gerçek hayatla, teknolojiyle ve üretimle buluşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle merkezimiz; gözlemleyen, deneyimleyen, öğrenen, hayal eden ve en önemlisi, ’üreten’ bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim vizyonunun mekana bürünmüş hali. Çocuklarımız burada kentsel yaşamı, bilimi, doğayı, ticareti ve sürdürülebilirliği eğlenerek öğreniyorlar. Sadece bilgi almakla kalmıyor; çeşitli istasyonlarda geleceğin teknolojileriyle tanışıyor, grup çalışmalarında iş birliği kuruyorlar. Bu anlamda eğitim sektöründe faaliyet gösteren paydaşlarımızın tecrübelerinden faydalanmayı çok önemsiyoruz." Yüce: "Ne kadar çok çocuğa dokunabilirsek kar"

Kentimiz İzmir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce ise konuşmasında, "Bir şeyin altını özellikle çizmek istiyorum, çünkü çok önemli. Bizler özel okullarımızla asla bir yarış içerisinde değiliz. Özel okullarımızın pek fazlasının ne kadar ileri düzeyde ve kaliteli bir eğitim vermekte olduğunun son derece bilincindeyiz. Biz, 4 buçuk yıldır Kontak’ta dar gelirli ailelerin çocuklarına bedelsiz eğitim veriyoruz. Tamamen devlet okullarından, oradaki müdürlerin ve öğretmenlerin de katkılarıyla seçilmiş olan çocuklara atölye çalışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar 1000’e yakın anaokulu çocuğu ve 10 bini aşkın 6-14 yaş grubu çocuğu eğittik. Eğitimcilerimizden ricamız şu: Dijital Deneyim Merkezimizi öğrencilerinizle bir gezi alanı olarak kullanırsanız oradan gelecek olan her kuruş, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine harcanacak. Ne kadar gelirimiz varsa o kadar büyüyoruz. Ne kadar çok çocuğa dokunabilirsek o kadar kardır. Bu merkez, sizlerin ziyaretleri sayesinde kent içinde bir bilinirlik kazanacaktır. Sizden bu konuya bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakmanızı rica ediyorum" dedi.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından Dijital Deneyim Merkezi turuyla sona erdi. Toplantıya; İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kızılgüneşler, EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İzQ Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir, Meclis Üyeleri Mustafa Tektaş, Feti Şen, Öğün Taş, Odamız 35. Eğitim Grubu Meslek Komitesi Üyesi ve Ege Özel Okullar Derneği Başkanı Kadir Açıkbaşlar, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Genel Koordinatör Pınar Karayılanoğlu ile İzmir’in önde gelen eğitim kurumlarından temsilciler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Metin Ergun “kamu kurumları zarar ediyor, faturayı millet ödüyor”

2025-12-22 11:26 - Ekonomi

Bodrum’da Yollar kapandı, ev ve iş yerlerini su bastı

2025-12-25 06:31 - Genel

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Muğla’da hokey sınırları aşıyor

2025-12-24 13:06 - Spor

Kaymakam Kumcu, ’Köyceğiz Portakalı’ hasadına katıldı

2025-12-21 11:51 - Ekonomi

Marmaris’te bir hafta sürecek planlı elektrik kesintisi

2025-12-22 17:06 - Marmaris

Marmaris’te Mutfaktaki Tehlikelere Karşı Bilinçlendirme

2025-12-23 13:48 - Marmaris

Canlı yayında duygu seli: Ses sanatçısı Mehmet Çevik’ten ‘Gelin Evi’nde zor durumdaki aileye 6 aylık kira desteği

2025-12-21 11:51 - Magazin

Gizem Özcan’dan 2026 Bütçesine Sert Eleştiri

2025-12-22 15:40 - Gündem

İlgili Haberler

Bingöl’ün 2 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi

23:25 - Eğitim

Yozgat il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi

23:00 - Eğitim

Sinop’ta taşımalı eğitime 1 gün ara

22:59 - Eğitim

Kırşehir’de eğitime kar engeli: Okullara 1 gün ara

22:46 - Eğitim

Bartın Üniversitesi’nde eğitime tatili

21:38 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık