?>

Eğitimde büyüme hamlesi: BEÜ’de 4 yılda 4 fakülte kuruldu

7 MART 2026 TARİHLİ RESMÎ GAZETE ’DE YAYIMLANAN 11003 SAYILI CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE YABANCI DİLLER VE TURİZM FAKÜLTESİ KURULDU.

Eğitim - 5 ay önce

7 Mart 2026 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanan 11003 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi kuruldu. Üniversitede son 4 yıl içerisinde kurulan 4 fakülte ile fakülte sayısı 9’a ulaştı.

Yeni fakültenin kurulmasıyla birlikte üniversitenin akademik yapısı daha da güçlenirken, özellikle yabancı dil eğitimi ve turizm alanında önemli bir adım atılmış oldu. Turizm alanında ihtisaslaşmış üniversiteler arasında yer alan Bitlis Eren Üniversitesi, yeni kurulan fakülteyle birlikte hem eğitim hem de araştırma faaliyetlerini daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyor. Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi’nin, bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlaması ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine destek olması bekleniyor. Bitlis Eren Üniversitesi son yıllarda akademik yapılanmasını güçlendirmeye devam ediyor. Üniversitede son 4 yıl içerisinde önemli fakülteler kurularak eğitim kapasitesi genişletildi. Bu süreçte Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi üniversite bünyesine kazandırılmıştı. Son olarak kurulan Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi ile birlikte 4 yıl içerisinde kurulan 4 fakülte ile fakülte sayısı 9’a ulaştı. Böylece üniversitede, 4 yıl içerisinde kurulan fakültelerle birlikte fakülte sayısı neredeyse ikiye katlandı.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, yeni fakültenin kurulmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Üniversitemize Yabancı Diller ve Turizm Fakültesini kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’a şükranlarımı arz ederim. Bu fakültenin kurulmasında başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yabancı Diller ve Turizm Fakültesinin kurulması, Üniversitemizin akademik kapasitesi ve gelişimi için önemli bir adım oldu. Son dört yıl içerisinde Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Tıp Fakültelerinin kurulmasının ardından Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi’nin de üniversitemize kazandırılması bizim için son derece kıymetlidir. Turizm alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olarak bu fakültenin kurulması hem akademik çalışmalarımıza hem de bölgemizin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır."

Yeni fakülteyle birlikte Bitlis Eren Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yabancı dil eğitimi ve turizm alanındaki akademik çalışmalarını daha da güçlendirmesi bekleniyor. Üniversitenin bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sunacak çalışmalarına da hız kesmeden devam edeceği ifade ediliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Ev, DEAŞ bağlantılı silah imalathanesi çıktı

2026-03-07 14:52 - Asayiş

İlgili Haberler

AFAD ekiplerinin sualtı arama kurtarma eğitimleri Saros Körfezi’nde sürüyor

18:08 - Eğitim

Sincan Belediyesi kreşlerinde öğrenciler kura çekimi ile belirlendi

17:33 - Eğitim

Ağrı’da yönetici adaylarına yönelik eğitim programı düzenlendi

16:56 - Eğitim

ALKÜ’de kontenjanlar belli oldu

16:38 - Eğitim

TYT Türkiye birincisi Doğa Erdemir: "Ben asla sosyal hayatımdan feragat etmedim"

16:24 - Eğitim

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan