?>

Eğitimde dijital dönüşüm atağı

Fırat kalkınma ajansı (fka) ve malatya yeşilyurt ilçe millî eğitim müdürlüğü iş birliğiyle "dijital çağın öğretmeni: Eğitimde teknoloji kullanımı ve dijital içerik üretimi" eğitim programı başlıyor.

Eğitim - 3 gün önce

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Dijital Çağın Öğretmeni: Eğitimde Teknoloji Kullanımı ve Dijital İçerik Üretimi" eğitim programı başlıyor.

Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2025 Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek proje, 80 öğretmenin katılımıyla 20 gün sürecek. Projenin sözleşmesi, FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler’in katılımıyla düzenlenen törenle imzalandı.

Eğitim, öğretmenleri dijital çağın gerektirdiği becerilerle donatarak sınıf içi öğrenme süreçlerini yenilikçi teknolojilerle zenginleştirmeyi hedefliyor. Program, dört temel modülden oluşuyor. Arduino ile robotik kodlama eğitimi ile, temel elektronik, kodlama ve sensör-motor ilişkisi üzerine uygulamalı eğitimlerle mini robot projeleri geliştirilecek; LEGO ile robotik kodlama eğitimi ile, legoyla tasarım odaklı projeler ve sensör tabanlı kodlama becerileri kazandırılacak; Yapay Zekâ Araçlarını Kullanarak İçerik Geliştirme Eğitimi ile, yapay zekâ araçlarıyla ders materyalleri, görsel ve video içerikleri üretme ile kişiselleştirilmiş öğretim materyallerin hazırlanması öğretilecek; büyük dil modelleriyle prompt yazma eğitimi ile, bu modellerin eğitimde kullanımı ve etkili prompt yazma teknikleri uygulamalı atölyelerle sunulacak.

Program, öğretmenlerin yalnızca teknoloji kullanıcısı değil, aynı zamanda özgün dijital içerik üreticisi olmalarını sağlayacak. Malatya’nın kültürel mirasını dijital platformlara taşıyacak projeler üretilecektir. Eğitim, 80 öğretmene doğrudan ulaşırken, bu öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmasıyla yaklaşık 400 öğretmene dolaylı olarak etki edecek. Program, öğretmenlerin dijital dönüşüm farkındalığını artırarak sınıf içi teknoloji kullanımını yaygınlaştıracak, öğrenci merkezli, etkileşimli öğretim yöntemlerini güçlendirecek ve öğrencilerin dijital becerileri ile 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirecek. Özellikle deprem sonrası dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenlerin mesleki kapasitesini güçlendirerek, Malatya ve TRB1 bölgesinde eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlanacaktır.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e Filistin Eleştirisi

2025-08-02 18:05 - Siyaset

Marmaris'te Araç Yangını Ormana Sıçramadan Söndürüldü

2025-08-03 00:48 - Asayiş

Marmaris açıklarında 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2025-08-02 11:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Beşinci Gençlik ve Tarım Kampı sona erdi

17:40 - Eğitim

Muş’ta Kur’an kursu öğrencilerine ödül

17:13 - Eğitim

Şahin, GASMEK’te eğitim alan öğrencilerin yeteneklerini ilgiyle izledi

15:51 - Eğitim

Üniversite tercih listesini hazırlarken bu uyarılara dikkat

14:55 - Eğitim

Ücretsiz tercih desteğine yoğun ilgi

15:03 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mermer Bloğun Altında Kalan Mühendis Can Verdi

16:39 - Asayiş

Tartıştığı işçiyi vuran amir tutuklandı

16:27 - Asayiş

101 yaşındaki Hatice Kübra Nine’nin imrendren ölümü

16:16 - İnsan

Aile İçi Tartışma silahlı kavgaya döndü

14:52 - Asayiş

Sıcaklar bunalttı, hayvanlar suya girerek serinledi

14:51 - Asayiş