?>

Eğitimle üretimin birleştiği okul 12 milyon ciroya ulaştı

KONYA'DA ÜRETİMLE EĞİTİMİ BİRLEŞTİREREK ADETA FABRİKA GİBİ ÇALIŞAN MESLEK LİESİ 2025 YILI SONU İTİBARİYLE 12 MİLYON LİRA CİROYA ULAŞTI.

Ekonomi - 4 saat önce

Konya’da üretimle eğitimi birleştirerek adeta fabrika gibi çalışan Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2025 yılı sonu itibariyle 12 milyon lira ciroya ulaştı. Bilişim teknolojisi, makine, inşaat, tesisat, elektrik alanlarında aktif üretim yapan okul öğrencileri, hem mesleki beceri kazanıyor hem de harçlıklarını kazanıyor.

Konya’nın merkez Karatay ilçesindeki Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bin öğrenci ve 100 öğretmen kadrosu ile eğitime devam ediyor. Okul, bünyesinde bulunan bilişim teknolojisi alanı, makine, inşaat, tesisat, elektrik ve siber güvenlik alanı olmak üzere 6 farklı alanda fabrika gibi çalışıyor. Üretilen ürünler ise kent genelinde sanayi ve yerleşim alanlarında bir çok sektöre gönderiliyor. Bu çerçevede adeta fabrika gibi çalışan okul, bir yılda 12 milyon lira ciro elde etti. Bir yandan eğitim alan bir yandan da teoriği pratiğe dönüştüren öğrenciler, aynı zamanda döner sermayeden aldıkları ücret ile kendi ekonomilerine katkı sağlıyor. "Hedefimiz, 20 milyon lira ciroyu bulmak"

2025 yılını 12 milyon lira ciro ile kapattıklarını anlatan Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Okulumuzda şu anda aktif olarak 6 alanımız var. Döner sermaye üretimlerimiz bilişim teknolojisi, makine, inşaat, tesisat ve elektrik alanı olmak üzere bütün alanlarımızda aktif üretim yapılmakta. 2025 yılını 12 milyon lira ciro ile kapattık. 133 öğrencimize yaklaşık 450 bin lira döner sermaye çerçevesinde ödeme yaptık. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz üretimin içinde olmaktan son derece memnun. Öğrencilerimiz ciddi bir gelir kazanmakta, hem mesleki gelişim anlamında hem de maddi gelir anlamında döner sermaye çalışmalarını çok seviyorlar. Allah nasip ederse, önümüzdeki yıl çalışmalara devam edeceğiz. Hedefimiz, 20 milyon lira ciroyu bulmak, bu seneki 12 milyonu geçmek istiyoruz. Arkadaşların desteğiyle inşallah bunu da başaracağız" dedi. "Öğrencilerin birçoğu üretimin içinde devam ediyor"

Okuldaki çalışma alanlarını anlatan Yılmaz, "Makine alanımız, mevcut ekipmanlarıyla piyasada, fason imalat dediğimiz birçok imalatı, makine parçalarını üretilebilmekte. Döner sermaye kapsamında üretimlerde bilfiil çalışmak isteyen öğrencilerin birçoğu üretimin içinde devam ediyor. Bilişim alanı öğrencilerimiz, bilişim altyapıları dediğimiz altyapının tamamını yapabiliyor. Elektrik alanımız, elektrik tesisatının çekiminden itibaren her şeyi yapabiliyor; artı okulların ihtiyacı olan eğitim setlerinin tümünü üretebiliyoruz. İnşaat alanımız, okulların ihtiyacı olan inşaat tadilatların tümünü yapabiliyor. Tesisat alanımız, yine tesisat alanı ile ilgili ihtiyaçlardan tamir ve tadilatları yapabiliyor. Siber güvenlik alanımız, bu sene yeni açıldı hazırlık olarak ilk öğrencilerimizi aldık, eğitim öğretime başladı. 11. sınıfta bu eğitimi aldıktan sonra, üzerine 12. sınıfta da mesleki iş başı sanayi iş birliği protokolü ile işletmelere devam ediyorlar. Çocuklarımız mezun olduğu zaman, artık mesleğini bilerek, bütün makine ve ekipmanları tanıyarak mezun oluyor, piyasanın aranan elemanı oluyor" ifadelerini kullandı. "Temel bilgileri en azami şekilde öğrenmeye çalışıyor çocuklarımız"

Makine Teknolojisi atölye şefi Ahmet Turan, "Burada temel bilgileri en azami şekilde öğrenmeye çalışıyor çocuklarımız. Laboratuvarda bilgisayar üzerinde tasarımlarını yapıp daha sonra uygulamalarını ardından CNC tezgahımızda üretim yapıyoruz. Bu şekilde üretime katkı sağlıyorlar" diye konuştu.

Öğrenciler ise okulda meslekleri ile ilgili bütün noktaları tek tek öğrenerek geleceğe hazırlanmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Mehmet Ayyıldız yeniden seçildi

2026-01-11 20:40 - Marmaris

İlgili Haberler

Balıkesir’de 2025 yılında trafiğe kayıtlı taşıt 691 bin oldu

13:15 - Ekonomi

Edirne’de bir devir kapandı: Ulus Pazarı artık açılmayacak

12:47 - Ekonomi

Türkiye’de çalışanların yüzde 84’ü çalıştığı kurumu seviyor

12:40 - Ekonomi

Türkiye’yi terk eden hamsinin yolu gözleniyor

12:47 - Ekonomi

Süper Film Ambalaj, EcoVadis 2025 değerlendirmesinde altın madalyaya layık görüldü

12:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

700 bin liralık vurgunu dikkatli esnaf önledi

10:25 - Asayiş

Cenaze sahiplerine destek

09:53 - Genel

Beyin sisi başka bir hastalığın habercisi olabilir

09:30 - Sağlık

Bu okulda hiçbir şey kaybolmuyor

09:30 - Eğitim

Trendyol Süper Lig’de ikinci yarı yarın başlayacak

09:22 - Spor