?>

Eğitimlerle BASKİ personeli çıkabilecek risklere karşı donanımı artırılıyor

EĞİTİMLERLE BASKİ PERSONELİ ÇIKABİLECEK RİSKLERE KARŞI DONANIMI ARTIRILIYOR

Eğitim - 3 gün önce

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından personele yönelik kapsamlı bir eğitim düzenlendi. Kurumlar arası iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerde sahada güvenli çalışma yöntemleri ve risk azaltma stratejileri anlatıldı.

Balıkesir’in altyapısında geleceğe dönük hizmetlerle halkın refahı için çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, belediye personelinin donanımını artırmak ve saha çalışmalarında güvenliği sağlamak için hizmet içi eğitimlere de önem veriyor. Bu doğrultuda personel eğitimlerini hız kesmeden sürdüren Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışanlara yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.

Saha personeli risklere karşı bilinçlendirildi

Altyapı çalışmalarının güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesini hedefleyen eğitim, sahadaki personelin risklere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Acil durum prosedürleri anlatıldı

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde; BASKİ tarafından yürütülen altyapı kazı ve saha çalışmalarında elektrik ve doğalgaz hatlarına ilişkin risklerin doğru şekilde yönetilmesi, arıza ve kaçak durumlarında uygulanması gereken acil durum prosedürleri ile personelin tehlikelere karşı farkındalık düzeyinin artırılmasına yönelik uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim kapsamında elektrik ve doğalgaz hatlarının güzergâhları, sahada güvenli çalışma yöntemleri ve risk azaltmaya yönelik stratejiler detaylı şekilde aktarıldı. Ayrıca, personelin sahada karşılaşabileceği örnek durumlar üzerinden analizler yapılarak, doğru müdahale teknikleri anlatıldı. Gerçekleştirilen eğitim programıyla, BASKİ bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün daha da güçlendirilmesi, altyapı ve saha çalışmalarında yaşanabilecek risklerin en aza indirilmesi hedeflendi.

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün koordinesinde sahada personelin güvenliğini önceleyen eğitimlere; BASKİ Genel Müdür Yardımcıları Nuri Çaynak ve Hüseyin Yurdakul ile BASKİ Personel A.Ş. Genel Müdürü Ümit Güner, daire başkanları, şube müdürleri ve saha personelleri katıldı. Saha çalışanlarına yönelik eğitimlere AKSA Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. temsilcileri de katkı sağladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

2025-12-31 09:58 - Marmaris

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

2025-12-29 12:11 - Asayiş

Bodrum, Marmaris ve Datça’ya kuvvetli yağış uyarısı

2025-12-29 15:50 - Gündem

Milletvekili Ergun‘’ makarnaya mahkûm edilen millet’’

2026-01-02 12:50 - Gündem

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

2025-12-29 15:03 - Ekonomi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

2026-01-04 15:47 - Siyaset

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

2025-12-30 20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

2025-12-30 14:50 - Genel

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

2025-12-29 15:09 - Spor

İlgili Haberler

Malatya Büyükşehir Belediyesi 100 milyonluk 7 tesisi hizmete açtı

18:38 - Eğitim

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Kadınların, sendikacı kadınlar olması konusundaki kendilerinin gösterdiği hareketi ve bereketi bizzat hissediyorum"

18:39 - Eğitim

50. Yıl Kütüphaneleri deprem bölgesinde hizmete açıldı

16:43 - Eğitim

Kozan’da Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi kapılarını açtı

16:51 - Eğitim

Başkan Atlı: "Kalbindekini aklına getirip, aklındakini dilinle ikna edebilmek cesaret işidir"

16:37 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş

Parmağını kombi borusuna sıkıştırdı

13:56 - Asayiş