?>

El emeği ürünlerin sergisi Cam Piramit’te açıldı

Antalya'da muratpaşa belediyesi'nin meslek edindirme, sanat ve hobi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinin sergilendiği "üreten eller" yılsonu sergisi, cam piramit fuar ve kongre merkezi’nde açıldı.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin meslek edindirme, sanat ve hobi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinin sergilendiği "Üreten Eller" yıl sonu sergisi, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Muratpaşa Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen sergi, tekstilden takı yapımına, örgüden seramiğe kadar geniş bir yelpazede 16 merkezde ve 60 branşta düzenlenen kurslara katılan 6 bin 100 kursiyerin eserlerini kent sakinleriyle buluşturdu. Kursiyerler, yıl boyunca öğrendikleri teknikleri ve becerileri uygulayarak hazırladıkları birbirinden çeşitli ürünleri sergiledi.

Sergi, 14 Haziran’a kadar 10.00 - 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Rengarenk kıyafetler, takılar, örgüler, işlemeli çantalar, el örmesi hasır sepetler, ahşap oyma ve boyama ürünleri, seramikler, heykeller, iğne oyaları, tezhip ve hat sanatı eserleri, yağlı boya tablolar, tığ ve şiş örmesi tasarımlar, süs eşyaları ve teraryumlar sergide yer aldı.

Açılış töreni, halk oyunları gösterisiyle başlayıp keçe ve deri kıyafetlerin yoğunlukta olduğu bir defile ile devam etti. Defilede saç tasarımları, deri işleme ve hasır örme çantalar da sergilendi. Stantları gezen Başkan Uysal, “Türkiye’de nüfusa göre en fazla sanat kursu olan yer, açık ara Muratpaşa. İnsanların hayatını değiştirecek bir yetenek kazanması ve bundan geçim sağlaması muhteşem bir şey” dedi.

Törene; Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

’Topraktan Kopuş’ eseri Kenan Yavuz Etnograf Müzesi’nde kalıcı olarak sergilenecek

04:06 - Kültür Sanat

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ’Genç Canlarımızla Muharrem Ayı Lokma Sofrası’ programına katıldı

01:21 - Kültür Sanat

Kastamonu’da 2 bin 500 kişiye aşure ikram edildi

21:10 - Kültür Sanat

El emeği ürünler bu sergide

19:46 - Kültür Sanat

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Edirne’de çeşitli programlara katıldı

17:45 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem