?>

El emeğiyle gönül birliği: Sakarya, Filistin için hayır panayırı kurdu

SAKARYA’DA FİLİSTİN HALKINA DESTEK GAYESİYLE ÇEŞİTLİ EL EMEĞİ ÜRÜNLERİN VE HEDİYELİK EŞYALARIN SERGİLENDİĞİ ‘FİLİSTİN YARARINA HAYIR ÇARŞISI’ KURULDU. BURADAN ELDE EDİLECEK GELİR İSE FİLİSTİN HALKININ İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILACAK.

İnsan - 3 ay önce

Sakarya’da Filistin halkına destek gayesiyle çeşitli el emeği ürünlerin ve hediyelik eşyaların sergilendiği ‘Filistin Yararına Hayır Çarşısı’ kuruldu. Buradan elde edilecek gelir ise Filistin halkının ihtiyaçları için kullanılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sakarya Şubesi ve TDV Sakarya Kadın Kolları öncülüğünde, Filistin’e Destek Platformu gönüllüleriyle birlikte Gar Meydanı’nda ‘Filistin Yararına Hayır Çarşısı’ kuruldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, çeşitli el emeği ürünler ve hediyelik eşyaların yer aldığı stantlarda satışa sunulan ürünlerden elde edilecek tüm gelirin, Filistin’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hayır çarşısında, birlik ve dayanışma duyguları ön plana çıktı. Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekerek, "Zulüm altındaki kardeşlerimizi unutmadık. Dualarımızla, maddi ve manevi desteklerimizle yanlarında olmaya devam ediyoruz" derken Sakarya Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Gazze’de sivil halk hedef alınıyor, kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Bu bir insanlık suçudur. Bu zulme sessiz kalmamak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

Türk sinemasının sultanı afyonkarahisar’ı gezdi

2025-10-17 11:27 - Magazin

İlgili Haberler

FHGC’den 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Arif Çakmak’a vefa

00:50 - İnsan

Ebediyete irtihal eden gazeteciler ve şehitler için mevlid-i şerif programı düzenlendi

21:43 - İnsan

Gol değil, sirenle havaya fırladılar

20:53 - İnsan

ERMED Başkanı İspirli: "Gazetecilik mesleğine emek verenleri unutmadık"

20:36 - İnsan

Palandöken’i bu kez gazeteciler şenlendirdi

19:18 - İnsan

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem