?>

Elazığ Atatürk Stadyumunda ilkler deneniyor

Elazığ atatürk stadyumu’nda ilkler yaşanıyor

Spor - 3 ay önce

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor altyapısına yönelik sürdürdüğü çevreci ve yenilikçi çalışmalarına bir yenisini ekledi. Spor sahalarındaki çim kalitesini önemli ölçüde artıracak modern bir gölgelendirme ve havalandırma sistemi hayata geçirildi.

Özellikle yaz aylarında spor sahalarındaki çimlerin aşırı sıcaktan olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek amacıyla kurulan bu yeni gölgelendirme sistemi, güneşin en dik geldiği saatlerde çimleri koruma altına alıyor. Sistem aynı zamanda, çimlerin ihtiyaç duyduğu güneş ışığını kontrollü bir şekilde zemine iletecek şekilde tasarlandı. Bu sayede, çimlerin fotosentez süreci kesintiye uğramadan doğal gelişimlerini sürdürmeleri sağlanıyor, böylece her zaman canlı ve yeşil kalmaları garanti altına alınıyor.

Sistemin bir diğer önemli bileşeni ise sahalara yerleştirilen 16 adet yüksek verimli fan. Bu fanlar, çim yüzeyinde doğal bir rüzgar etkisi oluşturarak nem dengesini koruyor ve hava dolaşımını artırıyor. Gelişmiş hava akımı sayesinde çimlerin kök yapısı güçleniyor, daha sağlıklı, dayanıklı ve uzun ömürlü bir zemin elde ediliyor. Bu yeni uygulamayla Elazığ’daki spor sahaları, sporcular için daha konforlu ve güvenli bir zemin sunarken, çimlerin bakım maliyetlerinin düşürülmesi ve doğal kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu tür yenilikçi projelerle sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edecek.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, ’’Bu gölgelendirme hem güneşin dik olduğu dönemlerde çimimizi güneşten koruyacak hem de zaman zaman güneşe ihtiyacımız olduğu zaman yatay çevirip güneşin açısını ayarlamaya çalışacağız. Çimlerin nemli tutulabilmesi için 16 adet fan kuruldu. Toplam 16 adet fan var, bu fanlar da rüzgar etkisi oluşturuyor. Yine zeminin, çimlerin güçlü olmasının ve sağlıklı büyümesinin nedeni oluyor’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

İlgili Haberler

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, deplasmanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yendi

23:51 - Spor

Erol Bulut: "Beni tanıyan iki kulvarda da en iyisini yapmaya çalışacağımı bilir"

23:45 - Spor

Tahsin Tam: "29 Ekim’de gençlere şans verdik"

23:36 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Antalyaspor: 3 - Bursaspor: 0

22:33 - Spor

Bursaspor kupaya Antalyaspor deplasmanında veda etti

22:33 - Spor

Günün Manşetleri

Denizde onlarca tekne kortej yaptı

16:10 - Asayiş

Üzüm fiyatlarındaki düşüş üreticileri tedirgin etti

15:53 - Ekonomi

Jandarma’dan nefes kesen 29 Ekim gösterisi

15:52 - İnsan

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını sürdürdü

15:44 - Spor

İskelenin altında kalan işçi ağır yaralandı

15:37 - Asayiş