?>

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi’nden 3’lü TUBİTAK zaferi

Elazığ bilim ve sanat merkezi’nde görevli 3 öğretmenin projesi desteklenmeye hak kazandı

Teknoloji - 2 ay önce

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi’nde görevli 3 öğretmenin projesi desteklenmeye hak kazandı.

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi, bilim ve projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Merkezde eğitim-öğretim hayatı içerisinde birçok çalışmaya imza atılıyor. Bu çerçevede matematik öğretmeni Neslihan Gül’ün ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’ projesi, İngilizce öğretmeni Cihat Turan’ın ‘Dijital Çağın Coğrafyası: Teknoloji Temelli Yenilikçi Eğitim’ projesi ve matematik öğretmeni Tuba Özer’in ‘Benim Aklım Matematiği Keser-II’ projesi desteklenmeye hak kazandı. Projeleri kabul edilen eğitimcilerin, uygulamaya geçeceği öğrenildi.

Projesi hakkında bilgi veren Cihat Turan, "TUBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında yapmış olduğumuz ‘Dijital Çağın Coğrafyası: Teknoloji Temelli Yenilikçi Eğitim’ adlı projemiz desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu projeyle beraber Fırat Kalkınma Ajansı bölgesinde bulunan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli’den 30 coğrafya öğretmenimizi; yenilikçi, 21. Yüzyıl becerilerine uygun ve teknoloji destekli eğitimler verilecektir. Bu eğitimlerde Fırat Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerle iş birliği yapıldı. Özellikle FÜ, bizim paydaş kurumuz olarak hareket etmiştir. 30 coğrafya öğretmenimiz Türkiye yüzyılı maarif modeline uygun bir şekilde teknoloji temelli yenilikçi eğitim uygulamaların katılacaktır" dedi.

Projesini tanıdan Tuba Özer, "TUBİTAK 4004 doğa eğitimi ve bilim okulları kapsamında, desteklenmeye hak kazanmıştır. Elazığ’da 7. sınıfta eğitim gören 30 öğrencinin katılımı ile bu proje gerçekleştirilecektir. Öğrenciler, bu projede etkileşimli olarak yüz yüze eğitim alacaklardır. Bu eğitimleri, Fırat Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi’nin akademisyenleri, Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve ek olarak Rize, Şanlıurfa’dan projemizi destekleyecek 2 matematik öğretmeni ile gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Neslihan Gül ise "TUBİTAK 4007 Bilim Şenliği projesinin yürütücüsüyüm. Projemiz Türkiye’de 89 proje arasında yer alarak kabul edildi. Aynı zamanda ilde kabul edilen tek proje oldu. Biz bilim şenliğimizi hazırlarken, katılımcılardan her yaş grubuna hitap edecek etkinlikler oluşturmayı hedefledik. 34 ekinlik, 2 söyleşiden oluşmaktadır. Etkinliklerimizde, akademisyen, doktor, mühendis, eczacı ve avukatların desteklerini alarak kodlama, yazılım, yapay zeka, sürdürülebilirlik, çevre ve doğa bilinci, sanat, müzik gibi alanlardan oluşturmayı hedefledik" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Muğla'ya Yeni Yol Müjdeleri

2025-05-15 11:14 - Ulaşım

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

İlgili Haberler

Cilt yaralanmaları yapay zeka destekli sistem ile özel bitkilerden elde edilen formülasyon buharı ile tedavi edilecek

17:03 - Teknoloji

İkinci El Telefon Alırken Dolandırıcılığa Dikkat!

09:22 - Teknoloji

SİPER test atışları için Sinop’ta

22:10 - Teknoloji

Amerika’nın sosyal medyasına karşı Ankara’dan yanıt: Oppenza

18:33 - Teknoloji

Malatya iş dünyasından genç milli planörcülere destek

15:34 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan