?>

Elazığ’da çocuklar sporda ilk adımını atıyor

Elazığ'da çocuklar sporda ilk adımını atıyor

Spor - 2 ay önce

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Sporda İlk Adım" Projesi, il genelindeki ilkokul öğrencilerini sporla buluşturuyor.

Şehir merkezinde 17, ilçelerde ise 4 olmak üzere toplam 21 ilkokulda başlatılan proje kapsamında, öğrenciler farklı spor branşlarında temel eğitim alıyor. Projenin temel hedefinin, çocukların erken yaşta sporla tanışmasını sağlamak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak ve yetenekli sporcuları keşfetmek olduğu belirtildi. Bu kapsamda, ilkokul düzeyindeki öğrenciler atletizm, basketbol, voleybol, futbol, hentbol, halk oyunları, badminton, masa tenisi ve dart branşlarında uzman antrenörler eşliğinde eğitim görüyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, çocukları spora teşvik eden bu projeyle yetenekli gençlerin keşfedilmesini, doğru branşlara yönlendirilmesini ve geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesini amaçlıyor. Proje kapsamında, öğrencilere sporun temel kuralları, teknikleri ve disiplinleri öğretilirken, aynı zamanda eğlenceli aktivitelerle spor yapma alışkanlığı kazanmaları hedefleniyor. Eğitimler yıl boyunca devam edecek ve antrenörler tarafından gözlemlenen yetenekli öğrenciler, ilgili branşlarda daha ileri seviyelere yönlendirilecek.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ’’Proje sadece spor eğitimini değil, aynı zamanda öğrencilerimizin disiplin, takım çalışması ve özgüven kazanması açısından da büyük önem taşıyor. Projenin kapsamını genişleterek daha fazla çocuğa ulaşmayı ve spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Elazığ spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hem Elazığlı çocuklarımız hem de velilerimizi spora teşvik etmeye devam edeceğiz. Her yaştan vatandaşımız ile çıktığımız bu yolda başarılı bir şekilde yürüyoruz. Spor branşları konusunda şehrimiz çok zengin ve katılımlarda her geçen gün ciddi sayılara ulaşıyor" denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Erciyes 38 FK, Kadem Burak Yaşar anlaştı

09:57 - Spor

Develigücü’nde Turgut Altınkapı ile yollar ayrıldı

09:55 - Spor

Trendyol Süper Lig’de 35. hafta heyecanı

09:43 - Spor

Başakşehir, Avrupa yolunda hata yapmak istemiyor

09:35 - Spor

Başakşehir ile Fenerbahçe 22. randevuda

09:16 - Spor

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş