?>

Elazığ’da termometreler 43 dereceyi gösterdi

Elazığ’da sıcaklık 43 dereceye ulaşarak 2021’deki 42. 04 derecelik rekoru geride bıraktı. Aşırı sıcakların özellikle risk grubundaki bireyler için tehlikeli olduğunu belirten uzm. Dr. ?sa, vatandaşların bol sıvı tüketmesini ve güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını önerdi

Gündem - 2 ay önce

Elazığ’da termometreler 43 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Aşırı sıcakların özellikle risk grubundaki bireyler için tehlikeli olduğunu belirten Uzm. Dr. İsa Altın, vatandaşların bol sıvı tüketmesini ve güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını önerdi.

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, Elazığ’da da etkisini sürdürüyor. Bugün ölçülen 43 derece ile 20 Temmuz 2021’de kaydedilen 42.04 derecelik sıcaklık rekorunun kırıldığı Elazığ, Cumhuriyet tarihinin en sıcak gününü yaşadı. Kent merkezinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere yönelirken, bazı vatandaşlar cami avlularında uzanarak serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini dile getiren esnaf Ali Gerçek, "Türkiye’de sıcaklık rekorları kırılıyor. Elazığ da 43 dereceyi gördü ama biz burada 80 dereceyi yaşıyoruz. Havalar çok sıcak" dedi.

Aşırı sıcakların sağlık üzerindeki etkilerine karşı vatandaşları uyaran Mediline Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsa Altın ise, "Bilindiği üzere tüm dünyada, özellikle de kuzey yarım kürede ve ülkemizde sıcaklık rekorları kırılıyor. Bu sıcaklığa bağlı olarak çok fazla miktarda sıcak çarpması vakaları oluyor. Bu vaka artışlarından dolayı uyarı mesajı vermek istedik. Özellikle uzun süre güneşin altında kalan insanlarda vücut ısısının yükselmesi ve vücudun kendini soğutamaması sonucu sıcak çarpması olur. Sıcak çarpması, hayati tehlike arz eden bir durumdur. Özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalıkları olanlar ve gebeler çok daha dikkat etmesi gerekmektedir. Saat 11.00 ile 16.00 arasında çok gerekmedikçe güneşin altında durmayınız ve çalışmayın. Sıcak çarpması ilk olarak halsizlik, görme bulanıklığı, bulantı, kuru cilt ve ateş yükselmesi olarak başlar, son evresi ise bayılmadır. Özellikle bayılma olduğunda direkt 112’ye haber verilmesi gerekir. Öncesinde eğer sıcak çarpması olarak düşünülüyorsa elbiseler çıkarılıp soğuk suyla yıkamak ve gölgede durmak gerekmektedir. En önemlisi bol su içmektir. Su tüketmek çok önemli. Çünkü sıcak havalarda insanın ter miktarı yaklaşık olarak 10 kat artıyor. 5 litreye yakın terleyebiliyoruz. Sıvı eksiği olmaması için muhakkak su içmek gerekiyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Tatlıses’in eski eşi Ayşegül Yıldız’dan yangın bölgesine destek

2025-07-29 01:15 - Magazin

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

Akçadağ kağıt fabrikası yeniden üretime başlıyor

2025-07-29 09:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

Köy yolları BSK asfalta kavuşuyor

16:52 - Gündem

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor

15:06 - Gündem

Alaplı’da yola devrilen ağaç, vatandaşlar tarafından kaldırıldı

14:00 - Gündem

Mahalle halkı imece usulü gölet yaptı

13:49 - Gündem

On iki bin yıllık siyezin hasadını tamamlayan çiftçilerin bulgur yapım mesaisi başladı

12:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Ormanda ayı saldırısına uğradı, tedavi altına alındı

17:05 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

17:04 - Asayiş

Eski Eşini Öldürdükten Sonra Polise Teslim Oldu

14:20 - Asayiş

"Türkiye’de 7,5 milyondan fazla boş daire var"

14:17 - Genel

Ali Koç: "İyi bir transfer sezonu geçirdik"

13:23 - Spor