?>

Elazığ il protokolünden kurban bayramı öncesi şehitliklere anlamlı ziyaret

KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA KENTTEKİ ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET EDEN ELAZIĞ PROTOKOLÜ VE ŞEHİT AİLELERİ, DUALAR OKUYARAK KABİRLERE KARANFİL BIRAKTI

İnsan - 2 ay önce

Kurban Bayramı dolayısıyla kentteki şehitlikleri ziyaret eden Elazığ protokolü ve şehit aileleri, dualar okuyarak kabirlere karanfil bıraktı.

Elazığ’da Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel şehitlik ziyareti programı gerçekleştirildi. İl protokolü ve şehit aileleri, bayram öncesinde vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları kabirleri başında andı. Ziyaret programı kapsamında ilk olarak Harput Şehitliği’ne gidildi. Buradaki anma programının ardından Garnizon Şehitliği ve son olarak İcadiye Şehitliği ziyaret edildi. Şehitliklerde düzenlenen programlarda din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ardından tüm şehitler için dualar okundu. Protokol üyeleri ve aileler, şehit kabirlerine tek tek karanfil bırakarak bayramlaştı.

Düzenlenen şehitlik ziyaretlerine, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ümit Durmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Doğan, İl Emniyet Müdürü Aydın Karan ile çok sayıda şehit ailesi ve yakınları katıldı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Hatipoğlu, şehitlerin bu topraklar için yaptığı fedakarlığın önemine değindi. Aziz milletin bağımsızlığını ve huzurunu şehitlere borçlu olduğunu vurgulayan Vali Hatipoğlu, "Mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzurunu yaşarken, bu vatanı bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Onların gösterdiği eşsiz fedakarlık, devletimizin ve bağımsızlığımızın en büyük teminatıdır. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve onların bizlere en büyük emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Ayrıca Elazığlı hemşehrilerimizin kurban bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

Sinop’ta İlyas Yalçıntaş konseri

2026-05-20 09:03 - Magazin

Manisa Gençlik Festivali’nde Simge sahne aldı

2026-05-22 11:53 - Magazin

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

Özel asker ve özel kızlar için unutulmaz gece

2026-05-22 09:37 - Magazin

Kocaeli’de Gökhan Türkmen rüzgarı

2026-05-19 22:45 - Magazin

Uşak’ta 15 şahitli nikah töreni

2026-05-22 08:25 - Magazin

İlgili Haberler

Bilecik Belediyesi’nden çekirgelere karşı erken önlem

10:27 - İnsan

Van’da 1 yılda hafız olan 7 kız öğrenci için taç giydirme töreni düzenlendi

10:15 - İnsan

Gazilere vefa

10:09 - İnsan

Şehit Berkay’ın getiremediği Azerbaycan çayı, kardeş ülkeden ailesine gönderildi

09:51 - İnsan

ASKON Erzurum Şube Başkanı Turan: "Milletimizin o gün verdiği kahramanlık destanı unutulmamalıdır"

09:57 - İnsan

Günün Manşetleri

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık

"Yaz aylarında çocuklar daha fazla risk altında"

09:48 - Sağlık

Firari maymun, ortalığı birbirine kattı

09:39 - Genel

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 259. maçına çıkacak

09:38 - Spor