?>

Elazığ itfaiyesi eğitimlerini sürdürüyor

Elazığ belediyesi itfaiye müdürlüğü ekipleri, eğitimlerini aralıksız sürdürüyor

Eğitim - 8 ay önce

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, afet ve yangın gibi acil durumlarda sadece insanları değil, hayvanları da korumaya yönelik önemli çalışmalara imza atıyor. Daha önce ‘İlk Yardım Eğitim Programı’ ve ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme’ gibi birçok alanda eğitime tabi tutulan ekipler, bu tür programlarla mesleki bilgi ve donanımlarını geliştirmeye devam ediyor. Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Fırat Üniversitesi koordinesinde İtfaiye Müdürlüğü personeline, yangın anında kurtarılan hayvanlara ilk yardım müdahalesi konusunda eğitim verildi. Hayvan haklarına duyarlılığı artırmayı hedefleyen eğitim programı, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

‘Yangınlarda Kurtarılan Hayvanlara İlk Yardım’ konulu eğitime; Elazığ Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Pirinççi ve Mehmet Sabuncu, İtfaiye Müdürü Ahmet Fatih Yücel, Veteriner İşleri Müdürü Fetih Arslantaş, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Neşe Türker ve itfaiye personelleri katıldı.

Eğitim programı öncesinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ‘Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı’ konulu bir seminer düzenlendi. Alanında uzman polisler tarafından verilen seminerde, katılımcılara sinevizyon eşliğinde uyuşturucu çeşitleri, kullanım belirtileri ve bağımlılıkla mücadele konusunda alınabilecek önlemler hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Programın eğitim kısmı, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Eren Polat tarafından verildi.

Eğitim kapsamında, yangın gibi felaketlerde dumandan etkilenen, fiziksel yaralanma yaşayan ya da korku ve travma nedeniyle şok geçiren hayvanlara doğru ve etkili şekilde nasıl müdahale edileceği ele alındı. Solunum desteği, kalp masajı, bilinç kontrolü, sıvı kaybı ve hipotermi gibi acil durumlara özel ilk yardım teknikleri anlatıldı. Ayrıca hayvanların güvenli şekilde taşınması, stresten uzak tutulması ve profesyonel destek sağlanması gibi konular da detaylandırıldı.

Eğitim programı sonrasında katkılarından dolayı Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Eren Polat’a, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Elazığ’da eğitime 2 gün ara verildi

18:04 - Eğitim

Sakarya’nın Hendek ilçesinde eğitime bir gün daha ara verildi

18:00 - Eğitim

Diyarbakır’da okullar yarın da tatil edildi

17:44 - Eğitim

Mardin’de kar tatili uzadı: Eğitime bir gün daha ara

17:37 - Eğitim

Denetimli serbestliğin 20 yıllık serüveni BŞEÜ’de masaya yatırıldı

17:21 - Eğitim

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş