?>

Eller yağmur ve orman yangınları için semaya açıldı

Son zamanlarda bursa'da çıkan orman yangınlarının da etkisiyle kuraklığın iyice hissedildiği iznik’in ilçesinde, mahalle sakinleri çevre köylerle birlikte yağmur duası yaptı. Tarım arazilerinin zarar gördüğü bölgede vatandaşlar, rahmet için ellerini semaya açtı.

İnsan - 5 ay önce

Bursa’nın İznik ilçesinde çiftçiler kuraklık ve orman yangınlarına karşı yağmur duasına çıktı.

Son zamanlarda suların çekilmesi ve barajlardaki doluluğun hayli düşmesiyle kuraklığın iyice hissedildiği İznik ilçesinde, mahalle sakinleri çevre köylerle birlikte yağmur duası yaptı. Tarım arazilerinin zarar gördüğü bölgede vatandaşlar, rahmet için ellerini semaya açtı.

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Mahmudiye Mahallesi’nde uzun süredir yağış olmaması ve kuraklık tehdidinin artması üzerine mahalle halkı, komşu köylerle birlikte yağmur duası yaptı. Bölgede aylardır etkili bir yağışın görülmemesi tarım alanlarını olumsuz etkiledi. Mahallede sebzeler kururken, otlar yandı, tarlalarda derin çatlaklar oluştu. Ormanlık alanlarda ise sararmalar dikkat çekmeye başladı. Kuraklığın etkileri giderek artarken, bölge halkı çözüm için manevi bir yol arayarak bir araya geldi.

İznik Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Halil Akın yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır köyümüze yağmur düşmediğinden dolayı ciddi bir kuraklık yaşıyoruz. Sebzelerimiz ve otlarımız yandı, tarlalarımız derin çatlaklarla doldu. Ormanlarımız sararmaya başladı. Bu duruma mahalle halkımızla birlikte çare ararken, Rabbimizden niyaz ve dua edelim dedik. Tüm komşu köylerle birlikte bir yağmur duası organizasyonu düzenledik. Rabbimizden tek dileğimiz, bir damla da olsa yağmur göndermesidir. İnşallah hayırlısıyla dualarımız kabul olur ve Rabbimiz bizlere yağmurunu esirgemez, düzenli olarak rahmetini üzerimizden eksik etmez" ifadelerini kullandı.

Mahalle meydanında gerçekleşen yağmur duasına çevre köylerden de yoğun katılım olurken, vatandaşlar hep birlikte ellerini semaya açtı. Ardından ise vatandaşlara yemek ikram edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Karda mahsur kalan ambulansı, ekipler kurtardı

17:49 - İnsan

Bolu’da kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi: Vatandaşlar şemsiyeyle dolaştı

16:22 - İnsan

Başkan Balaban Ortaköy sakinlerinin taleplerini tek tek not aldı

15:34 - İnsan

Yokluk içinde yaşadığı evde yapılan düzenlemeler Keziban teyzenin yüzünü güldürdü

15:19 - İnsan

MMO Samsun’da 71’inci yıl onur gecesi

14:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık