?>

Emet sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

Emet sağlıklı içme suyuna kavuşuyor arsenikli su tarih oluyor

Sağlık - 1 yıl önce

Kütahya’nın Emet ilçesinde yapımı devam eden arıtma tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, tesisin bir ay içinde tamamlanmasıyla ilçeye sağlıklı içme suyu verileceği bildirildi.

İlçeye bağlı Yenice köy Sorgun mevkiinde yapılan Emet göletinden, ilçeye içme suyu vermek için arıtma tesisi yapımında son viraja girildi. Tesisisin 1 ay içerisinde tamamlanarak ilçeye sağlıklı içme suyu verilmesi bekleniyor. Çalışmalar çerçevesinde ilçede içme suyu yeni hattı tamamlandı. Eski hattan halka su verilirken, göletten gelecek sağlıklı içme suyu merkezde yapılan 3 büyük depoya girecek ve oradan abonelere yeni hattan dağıtılacak.

Arıtma tesislerinde incelemelerde bulunan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, belediye meclis üyeleri, Eskişehir İller Bankası yetkilileri firma yetkililerinden bilgi aldı. “Arıtma tesisini görmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz”

İncelemeler sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Koca, 2012-2013 yıllarında gölet yapımı macerası ile başkan olarak geldikleri bölgede şimdi gölet ve arıtma tesisini görmenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “İlçedeki tüm evlerde bulunan çeşmelerde sağlıklı dağ suyu akmasını sağlama sözümüz ile başlatılan gölet yapımı, alt yapı projeleri, arıtma tesisi gibi geniş bir çalışmada çok şükür sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık bu yıl Emet’te Sorgun göletinden sağlıklı içme suyu hayalimiz gerçeğe dönüşecek. Gölet yapımından, arıtma tesisi, isale hattı, alt yapı çalışmalarına 10 yıldır destek ve emek veren herkese halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Emet’teki içme suyunda arsenik sıkıntılarını tarihe gömecek, halkımıza daha sağlıklı içme suyunu en kısa sürede hizmete sunacağız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 15 milyon TL’lik tıbbi cihaz bağışı

15:10 - Sağlık

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Dezavantajlı gruplara yönelik sağlık eğitimleri sürüyor

14:53 - Sağlık

Kızılay’a 3 milyonuncu kan bağışı Gaziantep’ten

14:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan

Muğla’da İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

09:48 - Gündem

Köyceğizliler Regaib Kandili’nde camileri doldurdu

09:29 - Genel

Büyükşehir’den Mezarlıklara Yatırım

15:05 - Genel