?>

EMŞAV’dan hayatını kaybeden polis memuru için açıklama: "Devlet otoritesine ve toplumsal barışa yönelmiş açık bir saldırıdır"

ANKARA’DA ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNDA YAŞANAN DARP OLAYININ ARDINDAN HAYATINI KAYBEDEN POLİS MEMURU İÇİN SAMSUN EMNİYET TEŞKİLATI VAZİFE MALULÜ VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFI (EMŞAV) KARADENİZ BÖLGE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.

Sağlık - 4 ay önce

SAMSUN (İHA) – Ankara’da araç muayene istasyonunda yaşanan darp olayının ardından hayatını kaybeden polis memuru için Samsun Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Bölge Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

2 Şubat’ta Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki araç muayene istasyonunda, polis memuru Melih Okan Keskin’e (44) iddiaya göre aracının park lambası arızalı olduğu gerekçesiyle muayeneden geçemeyeceği bildirildi. Arızayı kabul etmeyen Keskin ile çalışanlar arasında tartışma çıktı. Bir grup tarafından darbedildiği öne sürülen Keskin, hastaneye gitti. Beyninde kayma ve kanama tespit edilen Keskin, ameliyat sonrası yoğun bakımda 5 Şubat’ta hayatını kaybetti.

Yaşanan olayın ardından EMŞAV Karadeniz Bölge Başkanlığı tarafından Samsun’un İlkadım ilçesindeki vakıf binasında basın açıklaması düzenlendi. Şehit ve gazi yakınları adına konuşan EMŞAV Karadeniz Bölgesi Hukuk İşleri Başkanı Avukat Kürşat Bilgehan Bulat, saldırıyı kınadıklarını belirtti. "Takipçisi olacağız"

Bulat tarafından yapılan açıklamada, "Bugün burada, hunharca katledilen bir polis memurumuzun acısı ve öfkesiyle konuşuyoruz. Kamu düzenini ve toplum güvenliğini sağlamakla görevli bir kamu görevlisine yönelik bu saldırı, yalnızca bir kişiye değil; hukuka, devlet otoritesine ve toplumsal barışa yönelmiş açık bir saldırıdır. Muayene istasyonunda, hiçbir meşru gerekçesi olmayacak şekilde gerçekleştirilen bu menfur olay, hukuk devleti ilkesini hedef almıştır. Bir polis memurunun can güvenliğinin dahi sağlanamadığı bir ortamın kabul edilebilir hiçbir yönü yoktur. Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden polis memurumuza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Emniyet Teşkilatı’na başsağlığı diliyoruz. Buradan açıkça ifade ediyoruz ki; bu olayın failleri ve azmettiricileri hakkında yürütülecek adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Soruşturmanın etkin, şeffaf ve gecikmeksizin yürütülmesi, cezasızlık algısına kesinlikle izin verilmemesi hukukun ve adaletin bir gereğidir.

Hukukun üstünlüğüne inananlar olarak, kamu görevlilerine yönelik şiddetin normalleştirilmesine asla sessiz kalmayacağız. Adalet yerini bulana kadar sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasına EMŞAV Karadeniz Bölge Başkanı Gazi Bilal Erim, EMŞAV Samsun İl Başkanı Gazi Kenan Kaptan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

İlgili Haberler

Hisarcık’ta çöp konteynerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması

18:25 - Sağlık

Tunceli’de "Her Gebeye Bir Ebe" uygulaması başarıyla yürütülüyor

17:39 - Sağlık

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde MS hastalığına dikkat çeken etkinlik

17:26 - Sağlık

Oktay Kaynarca’nın adı Malatya Kan Alma Birimi’ne verildi

15:28 - Sağlık

PSA testi prostat hastalıklarında kritik rol oynuyor: Erken teşhis hayat kurtarıyor

14:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem