?>

En iyi tarhanayı jüriye beğendirmek için yarıştılar

Dpü rektörü prof. Dr. Süleyman kızıltoprak birinci ayşe bilgili'nin ödülünü verdi

Kültür Sanat - 2 ay önce

Kütahya’nın Gediz ilçesinde düzenlenen 21. Geleneksel Tarhana Festivali kapsamında gerçekleştirilen Tarhana Pişirme Yarışması, büyük bir heyecana sahne oldu. On yetenekli yarışmacının katılımıyla gerçekleşen yarışmada, katılımcılar tarhanalarını en güzel şekilde jüri üyelerine sunmak için kıyasıya mücadele etti.

Jüri üyeleri, tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlere dikkat ederek puanlama yaptı. Yarışma sonunda 2025 yılı Tarhana Pişirme Yarışması’nın birincisi Ayşe Bilgili olurken, Hatice Yüksel ikinciliği, Güzide Özsoy ise üçüncülüğü elde etti.

Gediz Belediyesi, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası ile S.S. Gediz Elif Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde düzenlenen yarışmaya; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Gökhan Dağılgan, MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, STK temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Jüri üyeleri arasında ise Influencer Ayhan Mortepe, Antalya Gurmesi Murat Atay, Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özener, Ramazan Çam ve Mehmet Kocabaş gibi isimler yer aldı.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ödülleri verilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara da hediyeleri verildi, teşekkür edildi.

Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, festivalin üçüncü gününde gerçekleşen tarhana yarışmasıyla ilgili yaptığı konuşmada, "Bugün Tarhana Festivalimizin 3. günündeyiz. Tarhana yarışmasıyla sizlerle beraberiz. Birbirinden kıymetli 10 yarışmacımız bugün yarışacaklar. Kıymetli jürilerimiz de yanımızda; Dumlupınar Üniversitemizin kıymetli Rektörü Süleyman hocam ve Antalya gastronomi uzmanlarımızdan iki jürimiz ile birlikte keyifli bir yarışma olacak. Bu yarışmanın kaybedeni yok diyoruz biz. Tarhananın başkenti Gediz’den bütün hemşerilerimize saygılar sunuyorum" dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise Gediz’deki festival atmosferine hayran kaldığını belirtti. Kızıltoprak, "Tarhananın başkenti Gediz’deyiz. Gediz Tarhana Festivali’ni 21 yıldır yapıyor. Çok başarılı, adeta büyük şehrin festival alanı gibi burası, hepimizi çok heyecanlandırıyor. Birbirinden değerli kardeşlerimiz, annelerimiz, bacılarımız yaptıkları tarhanaları birinci olarak lans etmek istiyorlar. Hepsi gönülden birinci, hepsinin lezzeti çok farklı. Ben de jüri olarak bunların tadına bakacağım ama şimdi çok sıcak bir heyecan var. Gençler, ablalar, anneler birlikte sofraları düzenliyorlar. Gözümü onlardan ayıramıyorum çok heyecanlılar hakikaten. Hem sunumu hem lezzetiyle mükemmel bir tarhana festivalindeyiz. Gediz sadece ekonomik değerleriyle değil tarihi, kültürel değerleriyle turizm potansiyeliyle çok güzide bir ilçemiz. Burada yapılan her türlü kültürel, sanatsal faaliyetler ilçe halkının birbiriyle dayanışmasına ve çevre ilçelerimizin Gediz’i daha iyi tanımasına, hatta çevre illerden İzmir’den, Antalya’dan, Manisa’dan, Muğla’dan, Balıkesir’den, Uşak’tan gelenler var. Burası hakikaten tam bir festival alanı. Yaz akşamlarının sıcaklığı tatlı bir serinlikle bizi karşılıyor. Hem insanları çok güzel hem maharetli hem ürünleri de çok bereketli. İnşallah bu bereket bütün ilçelerimize, bütün şehirlerimize, ülkemize yayılır. Bu güzellikler yayılır. Festivalin başarılı olmasını temenni ediyorum. Bütün yarışmacılara da muvaffakiyetler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Gediz’in tanınan isimlerinden Muzaffer Tutal’ın yazmış olduğu şiiri büyük alkış aldı.

Gediz Tarhana Festivali, sadece yöresel bir lezzeti tanıtmakla kalmayıp, aynı zamanda bölge halkının bir araya gelmesini, kültürel alışverişi ve dayanışmayı pekiştiren önemli bir etkinlik olmaya devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

Trafik kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Derin, son yolculuğuna uğurlandı

2025-07-21 14:48 - Genel

İlgili Haberler

Alanya Belediye Tiyatrosu’ndan yeni sezonun ilk prömiyeri: "Palto"

18:14 - Kültür Sanat

Başiskele Belediyesi Müzik Okulları’nda yeni dönem başlıyor

18:03 - Kültür Sanat

DSO’dan Çal’da kültürel miras ve uluslararasi işbirliği vurgusu

17:23 - Kültür Sanat

Atakum Belediyesi Geleneksel 2. Fındık Festivali

17:07 - Kültür Sanat

Büyükşehir’de Güz Dönemi Etkinlikleri kayıtları başladı

16:29 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Şehit Ziya Özkozanoğlu kabri başında anıldı

16:44 - Asayiş

Beşiktaş, Başakşehir maçı hazırlıklarına devam etti

16:35 - Spor

İzmir'de Saldırının olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı

14:56 - Asayiş

6 Kişi Tutuklandı, Tonlarca Madde Ele Geçirildi

14:32 - Asayiş

Çamaşır Asarken 5. Kattan Düştü

14:30 - Asayiş