?>

En uzun böreği yiyebilmek için günlerce aç kaldılar

İstanbul'un ardından Bursa'da 14'üncüsü düzenlenen Geleneksel Börek Yeme Yarışması'nda yarışmacılar, 5 dakikada 16 metre börek yemek için kıyasıya mücadele etti.

İnsan - 2 ay önce

İstanbul’un ardından 14’üncüsü Bursa’da düzenlenen Geleneksel Börek Yeme Yarışması’nda yarışmacılar 5 dakikada 16 metre börek yemek için mücadele etti. İlk 3’e giren 3 yarışmacıda aynı metrede börek yeme başarısını gösterince ’VAR’a gidildi. Hassas terazi ile tartılan böreklerde birinciyi 40 gramlık fark belirledi. 11 metre börek yiyen Ali Kılıç geriye 584 gram en az böreği bırakarak yarışmanın birincisi oldu. Aynı metre börek yiyen bayan yarışmacı Fatma Arslan geriye 624 gram börek bırakarak 2., Uğur Dündar ise bıraktığı 700 gram börekle 3. oldu. Birinci 10 gram altının sahibi oldu.

14. Geleneksel Börek Yeme Yarışması bu yıl Bursa’daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Yarışmaya katılan onlarca kişi, belirlenen 5.5 dakikada sürede en fazla böreği yemek için kıyasıya mücadele etti. 35 derece sıcakta ağızlıklarına tıktıkları börekleri yutabilmek için adeta savaş veren yarışmacılar sıcağın altında ecel terleri döktü. Zaman zaman baygınlık seviyesine gelen yarışmacılar başlarından aşağı su döküp börek yemeğe devam ettiler. Meraklı vatandaşların tezahüratlarıyla daha da gaza gelen bazı yarışmacılar ellerine aldıkları böreklerle masanın üzerine çıkıp şov yaptı. Renkli görüntülere sahne olan börek yeme yarışmasında birinci ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar aynı uzunlukta 11’er metre börek yiyince devreye hassas terazi girdi. Yarışmacıların yemeden geride bıraktığı börek parçaları ile kırıklar hassas terazi ile tartılarak yarışmanın birincisi belirlendi. 584 gramla geride en az börek bırakan Ali Kılıç birinciliği kazanıp 10 gram altının sahibi olurken, 624 gram ile Fatma Arslan ikinci olup 5 bin lira, 700 gram ile Uğur Dündar ise üçüncü olup 2 bin 500 lira kazandı.

Yarışmada dereceye girmek için büyük caba sarf eden yarışmacılar, dereceye girebilmek için günlerdir yemek yemediklerini söyledi. Yarışmanın 2’inci Fatma Arslan ise "Sabah evden çıkarken abur cubur yemiştim. Onları keşke yemeseydim kesin kazanırdım" dedi. Arslan bir oturuştu bir kuzu yediğini de belirterek sağlık olarak hiç bir problemim yok biraz boğazlıyım sadece" diye konuştu.

Organizasyonu yapan İkizler Börek Tambu’nun sahibi Hasan Acar, ise "Geleneksel Börek Yeme Yarışması’nın 14’üncüsünü yaptık. Dünyanın en uzun böreğini yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştik. En uzun börek yeme yarışması yaptık. Yarışmacı arkadaşı tebrik ediyorum, yaklaşık 8 kilo börek yedi. Toplam 40 yarışmacıya 400 kilo börek ikram ettik. 1 ton böreği vatandaşlarımıza ikram ettik. Kazanana 10 gram altın verdik. Geçen yıl 5 gram vermiştik. Bu sefer 10 gram verdik. Bir daha ki yarışa 25 gram altın verip geleneksel börek yeme yarışmamızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Dünyanın en uzun kol böreğini açarak Guinnes Rekorlar Kitabına giren, uzaya ve İngiltere Kraliyet Sarayı’na gönderdiği böreklerle gündem olan rekortmen börekçi Hasan Acar yarışma öncesi "Tambu" markasıyla piyasaya sürdüğü tandırda börek salonunun açılışını yaptı. Dualarla yapılan açılışın arından vatandaşlara bedava 1 ton kol böreği ikram edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

Muğla Dijital Dönüşümde Vites Yükseltti

2025-05-30 14:27 - Ekonomi

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Bodrum’da 1.2 milyarlık süper yat suya indirildi

2025-05-30 16:18 - Ekonomi

Pop müziğin önemli ismi Keremcem MSKÜ’lü öğrencilerle buluştu

2025-05-30 17:42 - Magazin

Muğla'da Dünya Çevre Günü Kutlandı

2025-05-30 16:39 - ÇEVRE

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Ev hanımlığından turizme

15:18 - İnsan

Askıda kalan 31 yıl hastanede son buldu

15:09 - İnsan

Van’da inşaat işçilerinin sıcakla mücadelesi

14:26 - İnsan

Akın, Türk İnternet Medya Birliği Bölge Başkanı oldu

14:17 - İnsan

Turgutlu’da şehit aileleri ve gaziler kahvaltı programında buluştu

14:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Arkadaşını silahla yaralayan şahsa 4 yıl hapis

15:47 - Asayiş

Kavurucu Sıcaklar ve Yüksek Nem Bunalttı

15:38 - Gündem

Kule vinçte fenalaşan operatörü itfaiye kurtardı

15:32 - Asayiş

Yaz sıcaklarında bu rahatsızlıklara dikkat

15:29 - Genel

Real Madrid, Lucas Vazquez'e Veda Ediyor

15:10 - Spor