?>

Enkazın altında 4 gün kalan çiftin kurtarılma anları kamerada

Hatay’da 4 gün boyunca enkazın altında kalan süleyman özdağ, enkaz altında vücudunu ısıtmak için tükettiği alkol sayesinde kendisi ve karısının hayata tutunmasını sağladı. özdağ çiftinin enkazdan kurtarılma anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

İnsan - 1 yıl önce

Hatay’da 4 gün boyunca enkazın altında kalan Süleyman Özdağ ve Nimet Özdağ, 4 gün süren hayat mücadelesinin ardından madenciler tarafından kurtarılarak hayata tutundu. Yaşlı çiftin kurtarılma anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkım Hatay’da olmuştu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde kentte, yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybederken binlerce insan da enkazın altında günlerce hayat mücadelesi vermişti. Enkazın altında yaşam mücadelesini kazanan 68 yaşındaki Süleyman Özdağ ve 75 yaşındaki Nimet Özdağ çifti, depreme Antakya ilçesi Kışla Saray Mahallesi’nde yakalandı. Rana Apartmanı’nın bodrum katında oturan Özdağ çifti, apartmanın yıkılmasıyla enkazın altında kaldılar. Özdağ çifti, 30 kişinin yaşadığı ve 7 kişinin öldüğü apartmanın enkazı altında 4 gün boyunca hayatta kalma mücadelesi verdiler. Enkazın altında 4 gün kalan ve madenciler tarafından kurtarılan yaşlı çiftin kurtarılma anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Enkaz altında yaşadıklarını anlatan 68 yaşındaki Süleyman Özdağ, "Ben salonda uyuyordum, deprem olduğunda koltuktan fırladım. Enkazın ilk gününde; kadın, erkek ve çocuklardan çığlıklar geliyordu. Enkazın altında 4. günde çığlıklar kesildi. Hiç kimseden ses gelmiyordu. Deprem saat 04.15’te oldu. Biz Perşembe sabaha karşı 04.15’te enkazdan çıktık. Allah bize yeni bir yaşam verdi. Ayaklarımız su içindeydi ve incecik giyinmiştik" dedi. "Salondaki sedirin yanında 4 gün boyunca kaldık, ne yemek ne de su aklımıza geldi"

Deprem olduğunda yatak odasında olduğunu ifade eden 75 yaşındaki afetzede Nimet Özdağ, "Deprem olduğu zaman uyandım. İlk sallantıdan sonra koşarak salon kapısına koştum. Salonun kapısına geldim. Işıklar söndüğünde yere yuvarlandım. Salondaki sedirin yanına koştuk. Sedirin köşesinde sığındık. 4 gün orada kaldık. Enkaz altındayken kendimde değildim. Neler olduğunu bilmiyordum. Bir an olanlar oldu. O köşede kaldık. Ne yemek ne de su aklımıza geldi. Allah ve madenciler sayesinde bir delik açarak bizi kurtardılar" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ACAR ÜNLÜ, MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

2024-04-01 10:40 - Marmaris

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Kazanan Kavak, kazanan Türkiye olacak"

2024-03-27 15:44 - Siyaset

SERKAN YAZICI, “MARMARİS’İN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ!”

2024-04-01 01:03 - Marmaris

İstanbul iş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

2024-04-01 10:07 - Ekonomi

TEMUD İÇİN GÜÇLÜ İTTİFAK

2024-04-01 19:46 - Genel

ROMANYA RUSLARA SCHENGEN VİZESİ

2024-04-01 10:29 - Turizm

İYİ PARTİ SON MİTİNGİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2024-03-30 17:46 - Marmaris

ABD’de bir Muğlalı…

2024-03-28 13:45 - İnsan

SERKAN YAZICI, BAŞKANLIK İÇİN YEMİN ETTİ.

2024-03-29 12:17 - Siyaset

Muhtar adayları arasında arbede

2024-03-31 19:04 - Asayiş

İlgili Haberler

Kütahya’da "Deve Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu

22:49 - İnsan

Samsun TSO’da bayram coşkusu

22:39 - İnsan

Aniden alev alan otomobil küle döndü

22:11 - İnsan

Aydın, İtalya’da AGİT bölgesinde organize suçlarla mücadeleye ilişkin parlamentolar arası konferansa katıldı

21:26 - İnsan

Karabük’te tedavi gören hastalar unutulmadı

21:27 - İnsan

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan