?>

ERÜ’de ‘Araştırmadan Yayına Kurumsal Destek Mekanizmaları ve Açık Erişim Olanakları’ anlatıldı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) ARAŞTIRMA DEKANLIĞI TARAFINDAN ‘ARAŞTIRMADAN YAYINA KURUMSAL DESTEK MEKANİZMALARI VE AÇIK ERİŞİM OLANAKLARI’ KONUSUNDA TOPLANTI DÜZENLENDİ.

Eğitim - 2 ay önce

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Araştırma Dekanlığı tarafından ‘Araştırmadan Yayına Kurumsal Destek Mekanizmaları ve Açık Erişim Olanakları’ konusunda toplantı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız, fakülte dekanları ile akademisyenler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, üniversitenin araştırma ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, akademisyenlere daha fazla destek sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Altun, ERÜ’nün sadece fiziki altyapı değil; eğitim, araştırma, toplumsal katkı, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanlarında da önemli hedefler doğrultusunda ilerlediğine dikkat çekerek, "Elde edilen bilimsel verilerin doğru ve etkili şekilde sunulması büyük önem taşıyor. QS ve Times gibi sıralamalarda daha üst seviyelere çıkmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde ilk 500 hedefi ulaşılabilir bir noktadır" dedi. Araştırma Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız ise konuşmasında, üniversitenin araştırma çıktılarında önemli bir ivme yakaladığını vurguladı. Bilimsel makale ve proje üretiminin iki temel odak olduğunu belirten Prof. Dr. Zararsız, bu alanlarda ERÜ’nün adından söz ettirdiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Araştırma Dekan Yardımcısı ve Bilimsel Makale Destek Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yılmaz tarafından ’Bilimsel Makale Destek Koordinatörlüğü Hizmetleri ve Süreç Yönetimi’ konulu sunum gerçekleştirildi. Program kapsamında ayrıca ERÜ ve TÜBİTAK-ULAKBİM Açık Erişim Destekleri ve BAP Projeleri kapsamında açık erişim destekleri konusunda katılımcılara bilgi verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

İlgili Haberler

Denizcilikte geleceğin kaptan ve mühendisleri bu okulda yetişiyor

10:39 - Eğitim

GKV Özel Ortaokulu’nda kep töreni

10:34 - Eğitim

ALES sonuçları açıklandı

10:12 - Eğitim

Samsun’da eğitime 5 milyar liraya yakın yatırım

10:01 - Eğitim

(Düzeltme) Diyarbakır’da 8’inci sınıf öğrencileri kep attı

09:57 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem