?>

ERÜ Hastaneleri’nde Anne Sütü ve Tamamlayıcı Beslenme Eğitimi düzenlendi

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI İLE KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İŞ BİRLİĞİYLE ANNE SÜTÜ VE TAMAMLAYICI BESLENME EĞİTİMİ KAPSAMINDA 150 SAĞLIK PROFESYONELİNE EĞİTİM VERİLDİ.

Genel - 9 ay önce

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliğiyle anne sütü ve tamamlayıcı beslenme eğitimi kapsamında 150 sağlık profesyoneline eğitim verildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Sosyal Pediatri Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kardaş, anne sütü ve tamamlayıcı beslenme eğitimi kapsamında yaptığı açıklamada; Anne sütünün, bir canlının yaşamı boyunca ulaşabileceği en değerli ve en mükemmel besin olduğunu söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kardaş, "Doğumdan itibaren anne sütüyle beslenmek, bebeğin fiziksel ve psikolojik açıdan en doğru şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlarken, annenin de hem fiziksel hem ruhsal sağlığını destekler. Anne ve bebek arasında kurulan bu özel bağ, güvenli bir başlangıcın ve sağlıklı kişilik gelişiminin temelini oluşturur." ifadelerini kullandı.

Anne sütüyle beslenmenin önemine değinen, Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kardaş, "Anne sütüyle beslenmenin önemi, yalnızca bireysel sağlıkla sınırlı değildir. Bu doğal ve güçlü süreç, sağlıklı bireylerden oluşan bir toplumun temelini atarken; doğru kişilik örüntüleriyle toplumsal huzurun ve dayanışmanın güçlenmesine de katkı sağlar. Sağlık ordusu olarak bizlere düşen en önemli görev, her fırsatta anne sütünün gücünü ve biricikliğini vurgulamak, toplumu anne sütüyle beslenme konusunda bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmaktır" şeklinde konuştu.

Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kardaş, "Bu anlayışla, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile düzenlediğimiz anne sütü ve tamamlayıcı beslenme eğitimi kapsamında 150 sağlık profesyoneline ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür eğitimlerle hem bilgilerimizi güncelleme, hem yeni bilgiler edinme hem de motivasyonumuzu tazeleme fırsatı buluyoruz. Bu vesileyle Ulusal Emzirme Haftası’nı kutluyor, tüm toplumumuza sağlık, huzur ve farkındalık dolu günler diliyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Edremit’te trafik kazası: 2 yaralı

2025-10-01 09:21 - Asayiş

Yağış beraberinde kazayı getirdi; 2 kişi yaralandı

2025-10-01 10:32 - Asayiş

Ordu’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:09 - Asayiş

Elazığ’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:59 - Asayiş

Otomobil su borusu yüklü traktör römorkuna çarptı: 2 yaralı

2025-10-01 09:22 - Asayiş

İki kuzenin kullandığı araçlar çarpıştı: 1 yaralı

2025-10-01 10:07 - Asayiş

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Osmaniye’de otomobil takla attı: 3 yaralı

2025-10-01 00:31 - Asayiş

Antalya’da motosiklet devrildi: 2 Hollandalı turist yaralandı

2025-10-01 10:21 - Asayiş

Şerit değiştiren otomobil motosiklete çarptı

2025-10-01 10:30 - Asayiş

İlgili Haberler

MHP Kütahya İl Başkanlığı’ndan vatandaşlara aşure ikramı

17:36 - Genel

Tokat’ta çocukların yazı Mahalle Şenlikleri ile renklenecek

17:22 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti

17:18 - Genel

Şakran’da zeytin, deniz ve sanat buluşması

16:36 - Genel

Düzce emniyeti araç filosunu güçlendirdi

16:21 - Genel

Günün Manşetleri

Çeşme otellerinde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

12:02 - Genel

Zehir taciri Jandarma’dan kaçamadı

11:50 - Asayiş

Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı: 3 gözaltı

11:42 - Asayiş

Aktarlardan Sağlıklı ve Kalıcı Bronzlaşma Formülü

11:40 - İnsan

Yaz Spor Okulları’nda 10 bin 500 çocuk sporla buluştu

11:27 - Spor