?>

ERVAK Kadın Kolları’ndan engelli öğrencilere gönül desteği

ERZURUM KALKINMA VAKFI (ERVAK) KADIN KOLLARI BAŞKANI NURAN ÇELENK VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, PALANDÖKEN ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU’NU ZİYARET EDEREK ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ.

İnsan - 2 ay önce

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Kadın Kolları Başkanı Nuran Çelenk ve yönetim kurulu üyeleri, Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret ederek engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen programda öğrencilerle yakından ilgilenen heyet, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini yerinde inceleyerek okul yönetiminden bilgi aldı.

Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Uzman Psikolog Uğur Elmas, okul bünyesinde sürdürülen çalışmalar, öğrencilerin eğitim süreçleri ve özellikle el sanatları alanındaki faaliyetleri hakkında ERVAK Kadın Kolları üyelerine bilgi verdi. Sınıfları ve atölyeleri gezen heyet, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları dikkatle inceleyerek onların üretim sürecine gösterdiği emeği takdir etti.

Ziyaret kapsamında, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha güçlü katılım sağlamasının önemine dikkat çekildi. ERVAK Kadın Kolları üyeleri, öğrencilerin el sanatları alanında desteklenmesinin hem özgüvenlerine hem de üretkenliklerine önemli katkı sunduğunu ifade etti. Bu çerçevede öğrencilerin el sanatları çalışmalarında kullandıkları malzemelere destek verilerek eğitim süreçlerine katkı sağlandı.

Okul Müdürü Uzman Psikolog Uğur Elmas, gerçekleştirilen buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özel eğitim alanında yapılan bu tür desteklerin öğrenciler açısından son derece kıymetli olduğunu belirtti. Elmas, öğrencilere gösterilen ilgi ve sağlanan katkının hem eğitimcileri hem de öğrencileri mutlu ettiğini ifade etti.

Öğrenciler de kendilerine gösterilen ilgiden ve sağlanan destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, bu buluşmanın kendileri için moral verici olduğunu söyledi.

ERVAK Kadın Kolları Başkanı Nuran Çelenk ise amaçlarının özel gereksinimli bireylerin yanında olmak, onların eğitim ve üretim süreçlerine katkı sunmak ve bu alanda toplumsal farkındalığı artırmak olduğunu belirtti. Çelenk, benzer sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ EKİPLERİ İLÇE GENELİNDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

2026-03-26 12:23 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir’den toplu taşımada Türkiye’de bir ilk

20:48 - İnsan

Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor

20:29 - İnsan

Kızılay meydan projesi için geri sayım başladı

19:45 - İnsan

Cadde62 ile Tunceli’ye yeni yaşam alanı

19:14 - İnsan

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem