?>

Erzincan’da istihdam seferberliği; açık iş pozisyonu için harekete geçildi

Erzincan valisi hamza aydoğdu başkanlığında valilik toplantı salonu’nda düzenlenen toplantıda, vali yardımcısı yusuf izci, erzincan’daki açık iş ilanları, işsizlikle mücadele ve istihdam odaklı projelere dair sunum yaptı.

Genel - 9 saat önce

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan’daki açık iş ilanları, işsizlikle mücadele ve istihdam odaklı projelere dair sunum yaptı.

Sunumda, 2024 yılı itibarıyla bin 610, 2025 Mayıs ayı itibarıyla ise 857 kişilik açık iş ilanının karşılanamadığı belirtildi. Bu açığın temel nedenlerinin, nitelikli iş gücü eksikliği ve iş beğenmeme eğilimi olduğu ifade edildi.

Vali Yardımcısı Yusuf İzci, "Açık iş gücünü kapatmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz iş birliğinde iş garantili sertifikasyon programları başlatıldı. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, istihdam taahhüdü veren firmalara yönlendirilecek. Bu kapsamda şu ana kadar 37 kişi işe yerleştirildi, devam eden kurslarla birlikte 70 kişinin daha istihdamı sağlanacak" dedi.

Süreç ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Yusuf İzci, "İş arayan ve işverenlerin kendilerine özel şifrelerle giriş yapabilecekleri dijital bir platform üzerinden yürütülecek. Platforma ROTA Erzincan üzerinden erişim sağlanabilecek" şeklinde konuştu.

Yeni yatırımlar ve aktif işgücü programları

Toplantıda, son bir yıl içinde Organize Sanayi Bölgesi’ne tamamen ihracata yönelik üretim yapan firmaların kazandırıldığı ifade edilerek şu ana kadar 300 kişilik istihdam sağlandığı, firmaların tam kapasiteye ulaşmasıyla bu sayının 850 kişiye çıkacağı belirtildi.

Yusuf İzci, "Erzincan’a son bir yılda yaklaşık 700 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Bu rakam, önceki üç yılın toplamından fazladır. Ayrıca, üretim zincirine pasif işgücünü dâhil etmek için sosyal yardım ve işsizlik maaşı alan bireylerin işe yönlendirilmesine ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda, iş teklifini reddeden 150 kişinin sosyal yardımı kesilmiştir" açıklamasında bulundu.

Toplantı sonunda, Erzincan’da istihdamı artırmaya yönelik iş birliklerinin ve projelerin sürdürüleceği vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, İBB Meclisi’nde konuştu

20:13 - Genel

Aydın Valiliği açıkladı: Kuşadası’ndaki işletme 3 gün faaliyeten men edildi

19:41 - Genel

Aydın’da hem tatlı hem de hatırlı açılış

18:55 - Genel

İZBAN’da saldırıya uğrayan güvenlik görevlisine acı veda

18:44 - Genel

Bursa’daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

18:42 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş