?>

Erzincan’ın yerli ürününde ilk fideler toprakla buluştu

Erzincan’ın yerli ürününde ilk fideler toprakla buluştu

Gündem - 2 ay önce

Erzincan 2025 yılı tarım sezonuna başladı. Ağır kış şartlarının sona ermesinin ardından Erzincan Ovası’nda toprak hazırlığı, budama gibi kültürel işlemler hızla devam ederken, Erzincan’ın yerli ürününde ilk fideler toprağa dikilmeye başladı.

Bu kapsamda Erzincan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sevilen ürünleri arasında yer alan ve sadece Erzincan’da yetiştirilen Kertah Lahanasının fideleri Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Geyikli Mahallesinde toprakla buluştu.

Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül ve teknik ekipler Geyikli Mahallesi’nde fide dikimi gerçekleştiren çiftçileri ziyaret etti. Ekipler, Kertah Lahanası dikiminden önce gerçekleştirilen hazırlık aşamalarını inceleyerek, dikime başlayan Selami Sezer ile görüş alışverişinde bulundular.

Üzümlü’ye bağlı Geyikli Mahallesinde çiftçilikle uğraşan ve yıllardır Kertah Lahanası yetiştiriciliği yapan Selami Sezer, kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı sezonda kısa bir gecikme yaşandığını kaydederek, aradaki farkı kapatmaya çalışacaklarını söyledi. Selami Sezer Kertah Lahanası’nın gerek Erzincan’da gerekse bölge illerinde aşırı talep gören yöresel bir lahana çeşidi olduğunu özellikle dini bayramlar öncesinde aşırı talep gördüğünü söyledi.

Bu sezon Kertah Lahanasında ilk dikimleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Selami Sezer, 70- 75 gün içerisinde lahanaların hasat olgunluğuna erişeceğini ve Kurban Bayramı öncesinde hem Erzincan hem de çevre illerde tüketicilerin beğenisine sunulacağını söyledi. Sezer, 8 dekar alana sahip tarlasında 15 bin Kertah Lahanası fidesinin dikimini gerçekleştirdikten sonra fidelerin üzerinin plastik naylonla kaplanmak suretiyle az da olsa bir sera etkisi oluşturduklarını ve toprak sıcaklığını artırarak vejetatif gelişmeyi hızlandırdıklarını kaydetti.

Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül ise çiftçi Selami Sezer’e teşekkür ederek kendilerine her zaman teknik anlamda yardıma hazır olduklarını ve sezon boyunca çiftçilerin hizmetinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Malatya Park AVM’ de Kadınlar Günü etkinliği

2025-03-08 16:03 - Magazin

İlgili Haberler

Karanlık Dere Kanyonu’nda doğa yürüyüşü düzenlendi

12:58 - Gündem

Bolu’da bahar güzelliği

12:43 - Gündem

Bakan Yumaklı: "27 uçak, 105 helikopter, 14 İHA, bin 786 arazöz ve su ikmal aracı bu yılki mücadelemizin temelini oluşturacak"

12:32 - Gündem

Yavruları kurtarılana kadar ekiplerin başını bekledi

12:28 - Gündem

Urla Belediyesinden ikinci çevre katliamı

12:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Karşıyaka Deplasmanda Fenerbahçe'ye Konuk Oluyor

12:33 - Spor

Kaçırmak İstediği Kadını Vurarak Öldürdü

12:26 - Asayiş

Parkta Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

10:14 - Asayiş

Bakan Kurum'dan Köy Evi Ziyareti

10:14 - Gündem

Uzmanlardan El Hijyeni Uyarısı

10:03 - Sağlık