?>

Erzurum’da doğaseverler yaban hayatını unutmadılar

Erzurum’un oltu ilçesinde doğaseverler ve erzurum yürüyüş grubu, yaban hayatını koruma, farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gündem - 1 yıl önce

Erzurum’un Oltu ilçesinde doğaseverler yaban hayatına destek olmak için doğaya ot ve buğday bıraktı.

Erzurum Yürüyüş Grubu, Oltu Doğaseverler Grubu ve Oltu Milli Parklar Şubesi, yaban hayatını korumak, farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde Damlıca Tepesi’ne tırmanan grup, Oltu Milli Parklar görevlileri ile bölgedeki yaban hayatının beslenmesine katkı sağlamak amacıyla 10 balya ot ve 30 kilogram buğdayı doğaya bıraktı. Yaban hayatı ve doğanın korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen etkinlikte katılımcılar aynı zamanda bölgedeki ekosistemin korunması için doğaya karşı sorumluluk bilinci oluşturmaya çalıştı.

Doğasever Mustafa Yıldırım, “Bugün Oltu Doğasever Grubu ile yürüyüş yaptık. Sonrasında yaban hayatını korumak ve destek olmak için kış kıyamette doğaya ot ve buğday bıraktık. Bundan dolayı mutluyuz hayırlı olsun” dedi.

Ekrem Kadıoğlu ise, “Yaban hayatı devam ettirme, yaşamlarını kolaylaştırmak adına doğaya çeşitli yem bıraktık. Bunun huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bugün anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten Kaan Yavuz, “Yürüyüş sonrası yaban hayatı sahasında önceden belirlenmiş olan noktalara ot ve yem bıraktık. Yaban hayatın gelişmesine katkıda bulunmak için bugün buradaydık” diye konuştu.

Muharrem Kalyon ise hem doğanın güzelliklerini yaşadıklarını hem de yürüyüş sonrasında Milli Parklar görevlileri ile doğaya yem bıraktıklarını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

İlgili Haberler

Pozantı’da kar yağışı etkili oldu

18:08 - Gündem

Şanlıurfa-Diyarbakır ve Şanlıurfa-Mardin karayolu ağır vasıtalara kapatıldı

18:01 - Gündem

Batman’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

18:01 - Gündem

149 mahallede yol açma çalışmaları devam ediyor

17:42 - Gündem

Malatya’da traktör arkasında karda ’sörf’

17:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan