?>

Erzurum Kent Konseyi’nden Bakan Tekin’e destek

RZURUM KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU, HÜSEYİN TANFER BAŞKANLIĞINDA, KAHRAMANMARAŞ VE ŞANLIURFA’DAKİ OKUL SALDIRILARININ ARDINDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’E YÖNELİK ELEŞTİRİLERE KARŞI DESTEK AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

İnsan - 3 ay önce

Erzurum Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Hüseyin Tanfer başkanlığında toplanarak, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelik yapılan eleştirilere karşı destek açıklamasında bulundu.

Açıklamada, son günlerde yaşanan üzücü olaylar üzerinden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yöneltilen eleştirilerin, asılsız iddialar ve sosyal medya operasyonlarıyla maksatlı bir karalama kampanyasına dönüştürüldüğü ifade edildi. Bakan Tekin’i hedef alan mesnetsiz eylemlerin tasvip edilmediği vurgulanan açıklamada milli ve yerli eğitim vizyonunun Türkiye’nin köklü değerleriyle harmanlanarak geleceğe taşındığı belirtilirken, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda eğitim alanında önemli adımlar atıldığı kaydedildi.

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hayatını kaybeden evlatlarımıza ve öğretmenimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milli Eğitim Bakanımız, Kıymetli Hemşerimiz Sayın Yusuf Tekin, gençlerimiz için sayısız projeyi hayata geçirmiştir. Bu çalışmalar yalnızca fiziki yatırımlarla sınırlı kalmamış; gençlerimizin eğitimine, sosyal gelişimine, manevi dünyasına ve ahlaki değerlerinin güçlendirilmesine de katkı sağlamıştır. Güçlü bir Türkiye ideali; vatanını seven, bayrağına bağlı, köklerine sadık, ahlaklı, inancıyla yoğrulmuş ve donanımlı bir gençlikle mümkündür. Son günlerde milletçe hepimizi derinden sarsan bazı üzücü olayların kirli bir siyaset anlayışına malzeme yapılması vicdan sınırlarını zorlamaktadır. Kıymetli Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e yönelik sistematik saldırılar, şahsından ziyade yürüttüğü politikalara ve temsil ettiği değerlere yöneliktir."

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Erzurum Kent Konseyi olarak bizler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda olduğu gibi eğitimde de Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanmış durumdayız. Kirli ve karanlık anlayışların şunu iyi bilmesi gerekir ki; linç kültürü, sosyal medya operasyonları ve asılsız iddialarla Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’e yöneltilen haksız ve mesnetsiz suçlamaları tasvip etmiyoruz. Desteğimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Provokasyonlardan beslenen hiçbir anlayışa geçit verilmeyecektir. Aziz milletimiz şu gerçeği çok iyi bilmektedir: Bu anlayışın derdi ne eğitimdir ne de evlatlarımızdır. Asıl meseleleri, maneviyatla büyüyen bir neslin önünü kesmeye çalışmaktır. Bu ülkenin evlatları, hiçbir karanlık amaca alet edilemeyecek kadar asil ve şuurludur. Milli ve manevi değerlerimizi hedef alan, eğitim camiamızın huzurunu bozmayı amaçlayan ve provokasyonlardan beslenen hiçbir anlayışa geçit verilmeyecektir. Gençliğin geleceği için gece gündüz çalışan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanında olmaya; evlatlarımızın hem ilimle hem irfanla yetişmesini isteyenlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

(Düzeltme) Kanye West’ten dünya rekoru: 150 milyonluk sahnede 100 bin kişiye konser verecek

2026-04-18 15:04 - Magazin

İlgili Haberler

Hastane, "Anne dostu hastane" unvanı aldı

15:15 - İnsan

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Çorum’da klasik otomobil rüzgarı: Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

15:01 - İnsan

Kuran kurslarında 112 Acil çağrı hattı tanıtımları sürüyor

15:04 - İnsan

Siirt’te özel bireyler ve çocuklar böğürtlen hasadında buluştu

14:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi