?>

Erzurum’un yöresel lezzetleri Konya’da görücüye çıktı

Doğu anadolu'nun parlayan şehri 2025'in turizm başkenti erzurum, eşsiz kültürü ve damak çatlatan lezzetleri ile konya'ya taşındı. Konya mevlana kültür merkezi önünde erzurum kültürü ve yöresel zenginliği stantlarda yerini aldı. Damak çatlatan lezzetlerinin başında ise erzurum cağ kebabı ve kadayıf dolması, ispir fasülyesi olurken oltu taşından yapılma tesbih standına da konyalılar büyük ilgi gösterdi.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

2025 Turizm Başkenti Erzurum, eşsiz kültürü ve damak çatlatan lezzetleri ile Konya’ya taşındı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi önünde Erzurum kültürü ve yöresel zenginliği stantlarda yerini aldı. Damak çatlatan lezzetlerin başında Erzurum cağ kebabı, kadayıf dolması ve İspir fasulyesi yer alırken, Oltu taşından yapılma tespih standına da Konyalılar ilgi gösterdi. Erzurumlular Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı Konya Şube Başkanı Muammer Yazıcı yaptığı konuşmada, “Yiyecek içecekleri, kültürel faaliyetleri Konya’mıza tanıtmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla cağ kebabından kadayıf dolmasına, Erzurum fasulyesinden, Oltu taşı tespihine varıncaya kadar burada çeşit çeşit ürünleri sergileyeceğiz. Tüm Konyalı vatandaşları ve Erzurumluları Mevlana Kültür Merkezi yanında bulunan Erzurum stantlarına ziyaret etmek ve değerlendirmek için bekliyoruz” dedi.

Fuarı ziyaret edenlerin dahil olduğu kadayıf yeme yarışmasında birinci olan Ali Güler’e oltu taşından yapılma el işlemeli tespih hediye edildi.

Erzurum Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve Kültür Festivali’nde Erzurum’un meşhur cağ kebabı, Erzurum kadayıf dolmaları, İspir fasulyesi, göğermiş çeçil peyniri, Erzurum’un balı ve tereyağı gibi onlarca yöresel lezzeti stantlardaki yerini alacak. Festivalde Mustafa Yıldızdoğan gibi ünlü sanatçılar da konser verecek. Erzurum tesbih ustalarının canlı performanslarının da yer aldığı oltu taşı tespihlerin sergilendiği Erzurum festivalinde tespih ustası Muhammet Ağırman da Konyalı tüm tespih meraklılarını beklediklerini belirtti.

Konya’daki Erzurum dernekleri tarafından tertip edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’nin destek verdiği festival Mevlana Kültür Merkezi açık alanında 20 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Şehit yakınları ve gaziler için "Ay Yıldız" korosu kuruldu

14:55 - Kültür Sanat

Zeugma Mozaik Müzesi 2025’te ziyaretçi rekoru kırdı

14:40 - Kültür Sanat

Başkan Doğan, "Dostluğun, barışın, sevginin, huzurun, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl diliyorum"

13:15 - Kültür Sanat

Türk destanları sahneye taşınıyor: Öğrenciler kültürel mirası tiyatroyla anlatacak

13:15 - Kültür Sanat

Beyağaçlılar yılbaşı hatıralarını dev kar küresiyle ölümsüzleşiyor

12:17 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan