?>

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

Erzurum valiliği ile atatürk üniversitesi arasında, yerel, ulusal ve uluslararası hibe destek projelerine yönelik stratejik bir iş birliği protokolü imzalandı.

İnsan - 5 ay önce

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, yerel, ulusal ve uluslararası hibe destek projelerine yönelik stratejik bir iş birliği protokolü imzalandı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen imza töreninde birçok başlıkta ortak çalışmaların yapılması planlanıyor.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen törende konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, protokolün Erzurum’un gelişimi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

“Ortak Akıl ile Erzurum’u Daha İleriye Taşıyacağız”

Protokolün önemine dikkat çeken Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bu iş birliğinin şehirdeki kalkınma projelerine büyük bir ivme kazandıracağını belirtti. Vali Çiftçi: “Erzurum, sahip olduğu potansiyeliyle birçok alanda öncü bir şehir olma yolunda ilerliyor. Valiliğimizin koordinasyon gücü ile Atatürk Üniversitemizin bilgi birikimi ve tecrübesini birleştirerek bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendireceğiz. Ortak akıl ve uyumla Erzurum’u daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Bilim ve Tecrübe Paylaşımı ile Daha Güçlü Projeler”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise protokolün, üniversite ve kamu iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Hacımüftüoğlu, “Atatürk Üniversitesi olarak, sadece eğitim-öğretim faaliyetleriyle değil, bölgenin kalkınmasına yönelik projelerle de sorumluluk alıyoruz. Bu protokol ile akademik bilgi birikimimizi ve bilimsel tecrübemizi, Erzurum Valiliğinin koordinasyon gücüyle birleştirerek daha güçlü projelere imza atacağız. Bu iş birliğinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokolün Kapsamı

İmzalanan protokol; Teknoloji ve İnovasyon, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Eğitim, Sağlık, Çevre ve Enerji gibi birçok alanda projelerin hayata geçirilmesini hedefliyor. Taraflar, ortak eğitim programları düzenleyerek gençleri ve yerel paydaşları sürece dahil etmeyi planlıyor. Projelerin izlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ise bir komisyon kurulacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Ordu’dan 291 kişilik hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

21:29 - İnsan

Bafra’da En İyi Narkotik Polisi Anne ve SİBERAY Semineri

19:44 - İnsan

Kilis’te depremzede gençlere yeni beceriler kazandırılıyor

18:38 - İnsan

Mahbuba, Antalya’da göz doldurdu

18:41 - İnsan

Başkan Aşgın vatandaş buluşmalarını sürdürüyor

18:28 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş