?>

Esenyurt’ta çocuklara ücretsiz bisiklet kursu

Esenyurt'ta 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği ücretsiz bisiklet kursu düzenleniyor

Genel - 8 saat önce

Esenyurt’ta 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği ücretsiz bisiklet kursu düzenleniyor. Kurs sayesinde çocuklar, güvenli bisiklet sürüş tekniklerini öğrenirken fiziksel gelişimlerine ve sosyal becerilerine de katkı sağlıyor.

Esenyurt Belediyesi, 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği ücretsiz bisiklet kursuyla yaz aylarını hem eğlenceli hem de öğretici hale getiriyor. Spor Parkı’nda gerçekleşen kurs sayesinde çocuklar, güvenli bisiklet sürüş tekniklerini öğrenirken fiziksel gelişimlerine ve sosyal becerilerine de katkı sağlıyor.

Belediyenin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen kurs, alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürütülüyor. Eğitimler, önce temel denge ve yön kontrolü gibi temel konularla başlıyor, ardından uygulamalı sürüş teknikleriyle devam ediyor. Her yaş grubuna özel olarak hazırlanan programlarla çocuklar seviyelerine göre eğitim alıyor ve bisikleti doğru şekilde kullanmayı öğreniyor. Çocuklar bu kursta eğitici içeriklerin yanı sıra arkadaşlarıyla vakit geçirme ve eğlenme fırsatı da buluyor. Eğitimlerde çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri ve bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirmeleri de sağlanıyor. "Çocuklarımızı Yarışlara Hazırlıyoruz"

Kurslara ilginin yoğun olduğunu belirten Bisiklet Eğitmeni Furkan Can, "7-14 yaş grubundaki çocuklara bisiklet sürmeyi bilmeyenlere temel eğitim verirken, bisiklet kullanmayı bilenleri de profesyonel seviyeye taşıyoruz. Amacımız, bu çocukları Türkiye Bisiklet Federasyonu yarışlarına ve diğer organizasyonlara hazırlamak. Spor Parkımız bu eğitimler için oldukça uygun bir alan sunuyor. Çocuklar çok mutlu, biz de onların gelişimini görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. Yaz dönemi kayıtları başlıyor

Furkan Can, yaz dönemi için yeni kayıtların başlayacağını ve bu dönem içinde yetişkinlere yönelik kurslar açmayı da planladıklarını belirtti. Bisiklet sürmenin çocuklar için hem fiziksel hem de zihinsel birçok faydası olduğunu vurgulayan Can, bu alışkanlığın küçük yaşta kazanılmasının gelecekte bilinçli bireyler yetişmesine katkı sağladığını ifade ederek tüm vatandaşları kurslara davet etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Sakartepe Rampasında Kaza

2025-05-06 09:45 - Asayiş

Motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki çocuk toprağa verildi

2025-05-06 18:31 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı

2025-05-08 19:01 - Asayiş

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

İlgili Haberler

Amasya’da ineklerin depreme yakalandığı anlar kamerada

17:57 - Genel

İspanya havayolu şirketi Air Europa Madrid-İstanbul seferlerine başladı

17:22 - Genel

Başkan Metin’den hemşirelere anlamlı jest

17:25 - Genel

Anneler Günü’nde şehit annelerine anlamlı ziyaret

17:17 - Genel

Ali Erbaş: "İslam sanatlarının manevi derinliğini yansıtan birikimini vatandaşlarımızla buluşturmanın bahtiyarlığını yaşadık"

17:14 - Genel

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş