?>

Esenyurt’ta muhtarlardan ilçe emniyet müdürlüğü projesine destek

ESENYURT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ CAN AKSOY, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELEREK İLÇENİN İHTİYAÇLARINI VE PLANLANAN PROJELERİ DEĞERLENDİRDİ. TOPLANTIDA, ZAFER MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALARINA BAŞLANAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ ÖNE ÇIKARKEN, MUHTARLAR PROJENİN BU ZAMANA KADAR NEDEN YAPILMADIĞININ SORGULANMASI GEREKTİĞİNİ VURGULAYIP, VATANDAŞLARLA BİRLİKTE TAM DESTEK VERDİKLERİNİ İFADE ETTİ.

Genel - 3 ay önce

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendirdi. Toplantıda, Zafer Mahallesi’nde çalışmalarına başlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü projesi öne çıkarken, muhtarlar projenin bu zamana kadar neden yapılmadığının sorgulanması gerektiğini vurgulayıp, vatandaşlarla birlikte tam destek verdiklerini ifade etti.

Esenyurt Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında, mahallelerin öncelikli sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Toplantıda söz alan muhtarlar, kendi mahalleleriyle ilgili talepleri doğrudan Başkan Vekili Aksoy’a iletti. Görüşmelerde Zafer Mahallesi’nde Recep Tayyip Erdoğan Parkı bitimindeki kamu arazisi üzerinde zemin etüdü çalışmalarına başlanan Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Muhtarlar, hızla artan nüfus dikkate alındığında bu yatırımın büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak projeye tam destek verdiklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca planlanan ve devam eden yatırımlar da kapsamlı şekilde ele alındı. Kadın ve Çocuk Hastanesi, Esenyurt Adalet Sarayı ve Beşli Lise Kampüsü gibi önemli projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Aksoy, sosyal tesisler ve sahadaki çalışmalarla ilgili bilgi verirken, belediyeye ait temizlik filosunun ardından Fen İşleri ve Destek Hizmetleri birimlerinin kullandığı araçların da bundan sonraki süreçte resmi plakaya dönüştürüleceğini açıkladı. "Halkımızla istişare ederek bu kararı aldık"

Başkan Can Aksoy, Esenyurt’ta çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını belirterek, "Bu kadar büyük bir ilçede ilçe emniyet müdürlüğünün bir AVM içinde hizmet vermesi zor bir durum. Mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla istişare ederek bu süreci başlattık. Herkes güvenli bir ortamda yaşamak istiyor" dedi. "Vatandaşlar emniyet müdürlüğü yatırımını destekliyor"

Muhtarlar, Aksoy’un göreve geldiği günden bu yana ilçenin sorunlarına çözüm üretme konusunda önemli adımlar attığını belirterek teşekkür etti. Özellikle Zafer Mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşların İlçe Emniyet Müdürlüğü projesinden memnun olduğu ifade edildi. Zafer Mahallesi Muhtarı Şener Demirbilek, mahallede projeye yönelik herhangi bir olumsuz geri dönüş almadıklarını belirterek vatandaşların emniyet müdürlüğü yatırımını desteklediğini söyledi. Akşemseddin Mahallesi Muhtarı Nurhan Çetin ise bölgede şikayet olmadığını, aksine esnafın projeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. "Emniyet binasının daha önce yapılmamış olmasını sorgulamalıyız"

Saadetdere Mahallesi Muhtarı Yavuz Zilek, projenin bölge için önemli bir kazanım olacağını ifade etti. Akevler Mahallesi Muhtarı Süleyha Karademir ise emniyet binasının daha önce yapılmamış olmasının sorgulanması gerektiğini belirterek, projeyi eleştiren yaklaşımlara katılmadığını söyledi. Karademir, "Ayrıca bir kadın ve bir anne olarak kapalı durumda olan Reyap Hastanesinin ilçeye kadın ve çocuk hastanesi olarak kazandırılmasını çok faydalı buluyorum" diyerek katkılarından dolayı Başkan Vekili Aksoy’a teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

İlgili Haberler

Kaymakam Murat Mete’den Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret

17:37 - Genel

Sünnet çocukları mehteran eşliğinde tarihi sokaklarda yürüdü

17:27 - Genel

Başkan Büyükkılıç’tan Develi’ye yakın takip: Elbiz Parkı yenileniyor

17:20 - Genel

ASELSAN’dan "Güvenden Gurura" belgeseli

17:12 - Genel

Türk Hava Yolları, CAE ile "Simülatör Tedarik Sözleşmesi" imzaladı

17:01 - Genel

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık