?>

Eşi benzeri yok, özel sipariş ile üretilip 60 bin TL’den satışa sunuluyor

Sivas’ta bir bıçak ustası, türkiye’de eşi benzeri olmayan özel bir bıçak üretti. Dişi manda boynuzundan yapılan, 24 ayar altın kaplamalı ve gravür işlemeli koleksiyonluk bıçağın fiyatı 60 bin tl olarak belirledi.

Genel - 6 ay önce

Sivaslı bıçak ustası, Türkiye’de eşi benzeri olmayan özel bir bıçak üretti. Dişi manda boynuzundan yapılan, 24 ayar altın kaplamalı ve gravür işlemeli koleksiyonluk bıçağın fiyatı 60 bin TL olarak belirledi.

Sivas’ta bıçak ustası Emre Göçeri, Türkiye’de daha önce üretilmemiş bir bıçak tasarlayarak dikkat çekti. Dişi manda boynuzundan yapılan ve 24 ayar altın kaplama ile süslenen özel üretim bıçak, koleksiyonculara hitap ediyor. Yapımında hiçbir kalıp ya da mekanik parça kullanılmadan tek parça manda boynuzundan 30 santimetrelik bir bıçak üreten Göçeri, aynı zamanda gravür işlemler ile birlikte bıçağı sadece kesici bir alet değil, adeta bir sanat eserine dönüştürdü. Görenlerin hayran kaldığı bıçağa 60 bin TL fiyat biçen Göçeri, yurt dışından bile talepler geldiğini belirtti. "Çok özel bir bıçak"

Daha önceden yapılmamış bir bıçak ürettiklerini söyleyen Emre Göçeri, "Türkiye’de daha önceden yapılmamış olan manda boynuzundan bir bıçak yaptık. Üzerinde gravür işlemeli ve 24 ayar altın kaplamalı bir ürün yaptık. Bu bıçağın en önemli yanı manda boynuzunun arasında hiçbir kalıp ve mekanizma sistemi koymadan 30 santimetrelik bir ürün çıkarttık. Manda boynuzu, koç boynuzundan kat kat sağlam bir boynuzdur. Bu da bize bir mirastır çünkü ülkemizde manda sayısı çok az sayıdadır. Bu ürün sadece dişi mandalardan çıkmaktadır. Biz bu ürünleri daha farklı gravürlerde yapmayı düşünüyoruz. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız. Bu bıçak günlük yaşantıda kullanılacak bir bıçak değildir. Koleksiyoncu insanların aldığı bir bıçaktır. Şu anda 60 bin TL’den bıçağımızı satışa sunuyoruz. Manda azlığından dolayı da fiyatların artacağını düşünüyorum. Diğer bıçaklarda seri üretim yapıyoruz ama bu bıçakta bu mümkün olmuyor. Bu bıçağı ürettiğimiz bölümümüz bile ayrı bir alandadır. Bu bıçağa yurt dışından bile talepler geliyor ve kişiye özel isimler yazıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Boşandığı eşini bıçaklayan şahıs tutuklandı

2025-05-29 18:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Nazilli’de Cumhuriyetin ilk kadın vekilleri konuşuldu

12:47 - Genel

Öğrencilere balık ve deniz ürünleri tanıtıldı

12:41 - Genel

Büyükşehir, 33 kadın muhtarı anlamlı günde bir araya geldi

12:36 - Genel

Beykoz’da milyon dolarlık otel tinercilere ev sahipliği yapıyor

12:27 - Genel

Esenyurt’a 8 yeni aile sağlığı merkezi yapılıyor

12:07 - Genel

Günün Manşetleri

Kontrolden çıkan pikap PTS direğine çarptı

12:10 - Asayiş

Eşi banyoya mezar kazıp gömmüştü, çocuklarının haber alamaması üzerine kadının cansız bedeni bulundu

11:50 - Asayiş

Yeni nesil yazmakta zorlanıyor

11:21 - Eğitim

Polisten sokak satıcılarına operasyon: 13 şüpheli gözaltında

15:24 - Asayiş

Hastaneden dönen karı koca kaza yapıp hastanelik oldu

15:20 - Asayiş