?>

Eşitlik birlikte mümkün

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİ ATÖLYELER, TOPLUMSAL CİNSİYET KONUSUNDAKİ KALIP YARGILARI SORGULAYARAK KATILIMCILARA EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI SUNUYOR.

İnsan - 4 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği atölyeler, toplumsal cinsiyet konusundaki kalıp yargıları sorgulayarak katılımcılara el becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Bursa Kent Akademisi iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırlanan ‘Toplumsal Cinsiyet Rollerine Meydan Okuyan Atölyeler’, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliklerde, ‘kadın işi’ ya da ‘erkek işi’ olarak tanımlanan toplumsal kalıp yargılarının sorgulaması, adil yaşam pratiklerinin görünür kılınması ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesi amaçlanıyor. Atölyeler, kadın, erkek ve gençlere teknik becerilerden el emeği etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede uygulamalı içerikler sunuyor.

Son olarak AKM Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleşen program kapsamında; araç bakımı ve lastik değiştirme, bisiklet bakım-onarım, psikolojik dayanıklılık, ahşap atölyesi, musluk tamiri ve değişimi gibi farklı alanlarda uygulamalı çalışmalar yapıldı. Ayrıca düğme dikme ve kumaş tamiri, ritim atölyesi ile baba-çocuk oyun atölyesi gibi etkinliklerle farklı yaş grupları bir araya getirildi.

Atölyelere katılan kadın ve erkekler, iş konusunda cinsiyet ayrımının yapılamayacağını belirterek eğitimlerden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Zarar vermenin cezası 940 bin lira: Diyarbakır’da sürü halinde görüntülendi

2026-03-05 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

Düzce’de kadınlar keşifte

10:32 - İnsan

Gözübüyük çiftine çifte mutluluk

10:26 - İnsan

Unutulmaya yüz tutan Türkmen geleneği, düğünde eğlenceli anlar yaşattı

10:28 - İnsan

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez buğday hasadında katıldı

10:31 - İnsan

İki kolunu kaybetti, KAAN’ın görsel modelleyicisi oldu

10:17 - İnsan

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık