?>

Eskişehir Yangınında Görev Alan Ekip Konuştu: "Alevlerin İçinde Cehennem Gibi Bir Ortamdı!"

Eskişehir’de 10 kişinin şehit olduğu orman yangınında aktif görev alan Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibi, o korkunç anları anlattı. Ekip üyeleri, "Aşırı sıcaktı, cehennem gibi bir ortamdı. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı" diyerek duygusal bir itirafta bulundu.

İnsan - 4 ay önce

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde 10 kişinin şehit olduğu ve yürekleri yakan orman yangınında aktif görev alan Dorlion Arama Kurtarma (DAK) üyeleri, alevlerin içinde yaşadıkları zorlu anları anlattı. Ekip, sarp arazide verilen mücadeleyi ve hissedilen büyük üzüntüyü kelimelere döktü.

"700 Metrelik Bir Alanı Söndürdük"

DAK Başkanı Erhan Önce, ilk olarak yangının ortasında kalan orman personelini kurtarma göreviyle sahaya çıktıklarını belirtti. "Gittiğimizde hepsi sağdı, sadece dumandan etkilenmişlerdi. Onları güvenli bölgeye indirdik," diyen Önce, daha sonra Denizli ekibiyle ortaklaşa çalışarak 700 metrelik bir alanı söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

"Ekibimin Güvenliği Benden Sorumluydu"

Yangının boyutlarının tehlikeli bir hal almasıyla birlikte kritik kararlar vermek zorunda kaldıklarını vurgulayan Önce, şöyle konuştu: "Bizim müdahale ettiğimiz örtü yangını, tepe yangınına döndü. Ondan sonra ben ekibimle birlikte alanı terk ettim çünkü herkesin güvenliği benden sorumluydu. Keşke yaşanmasaydı böyle olaylar, ama yaşandı. Bu konuda çok üzgünüz."

"Aşırı Sıcak, Cehennem Gibi Bir Ortam"

Yangın bölgesindeki koşulların dehşet verici olduğunu anlatan DAK Üyesi Gökhan Atilla ise şunları söyledi: "Hava sıcaklığı 42 dereceydi ama alevlerin içinde bu, 2-3 kat daha fazla artıyordu. Aşırı sıcak, cehennem gibi bir ortam, çok zordu. Zaten kayalık ve çıkması zor bir yerdi. Hortumlarla mücadele ederken karşımızda devasa alevler vardı."

Arkadaşlarının şehit olduğu haberini aldıklarında büyük bir yıkım yaşadıklarını belirten Atilla, "Çok üzüldük, moral olarak da bayağı düştük. Ailelerine, AKUT ailesine, ormancılara, hepimizin başı sağ olsun. Keşke olmasaydı, üzgünüz. İnşallah ülkemizde böyle olaylar bir daha yaşanmaz." sözleriyle duygularını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Muğla'da Vahşi Depolama Alanları Yeşile Dönüşüyor

2025-08-05 13:17 - ÇEVRE

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer

01:07 - İnsan

Başkan Özlü sahada: 23 Nisan Parkı Kütüphanesi açılışa hazır

23:34 - İnsan

Vatandaşın en acı gününde yanlarında oldular

23:36 - İnsan

Bilal Erdoğan Kütahya’da konuştu: "Büyük mesafeler katettik"

20:49 - İnsan

Tarım Ağaç Müzesi Kütüphanesi haftanın her günü hizmet verecek

19:11 - İnsan

Günün Manşetleri

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş

FETÖ’nün sözde Ürgüp ilçe sorumlusu yakalandı

15:32 - Asayiş

Park halindeki duvarda asılı kaldı

15:25 - Asayiş

100 yıllık tarih yeniden canlandı

15:14 - Kültür Sanat

Bıçaklanmış halde ölü bulunan kadın son yolculuğuna uğurlandı

15:01 - Asayiş