?>

Eskişehir’de engelli bireyler ve aileleri için önemli adım

ESKİŞEHİR'DE BAŞLATILAN 'ENGELSİZ AKADEMİ AİLELERLE BÜYÜYOR PROJESİ'NİN İMZA TÖRENİ, VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İnsan - 3 ay önce

Eskişehir’de başlatılan ’Engelsiz Akademi Ailelerle Büyüyor Projesi’nin imza töreni, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ve Eskişehir Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü yürütücülüğünde hayata geçirilecek proje ile down sendromu, zihinsel veya bedensel yetersizlik ile otizm spektrum bozukluğu olan bireyler ve ailelerinin sosyal, mesleki ve üretken becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. "Gerçekten çok anlamlı ve kıymetli bir çalışma"

Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Eskişehir Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nün yaklaşık 5 milyon liralık destekle hayata geçireceği proje kapsamında kurulacak atölyelerde engelli bireyler ve ailelerinin birlikte üretim yapacağını belirtti. Vali Yılmaz, "Bu proje hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de ailelerimize gelir imkânı sunacak. Gerçekten çok anlamlı ve kıymetli bir çalışma. Emeği geçen Genel Sekreterimize, kurum müdürümüze ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Dezavantajlı gruplara yönelik bu tür projeleri ilimize kazandırmaya devam edeceğiz. Projemiz Eskişehir’imize hayırlı olsun" dedi.

BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram ise, "18 ay sürecek proje kapsamında Odunpazarı’nda kurulacak 4 atölyede engelli bireyler ve aileleri birlikte üretim süreçlerine katılarak sosyal ve ekonomik hayata daha aktif şekilde dâhil olacak" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

Erzincan’da kadın öğrencilere KADES bilgilendirmesi

2026-02-20 00:06 - Eğitim

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir’den toplu taşımada Türkiye’de bir ilk

20:48 - İnsan

Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor

20:29 - İnsan

Kızılay meydan projesi için geri sayım başladı

19:45 - İnsan

Cadde62 ile Tunceli’ye yeni yaşam alanı

19:14 - İnsan

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem