?>

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik: “Usta şefler birer darphane gibi para basıyor”

Eskişehir gastronomi derneği başkanı murat arnik, aşçı maaşlarının doktor maaşlarını geçtiğini ve meslek trendlerinin değiştiğini belirtti.

İnsan - 8 ay önce

Eskişehir gastronomi derneği başkanı Murat Arnik, aşçı maaşlarının doktor maaşlarını geçtiğini ve meslek trendlerinin değiştiğini belirtti.

Gastronomi alanında çalışan mutfak şeflerinin maaşları son dönemde değişmeye başladı. Sektörde yaşanan değişim ve dönüşüm sebebiyle çok kazandıran mesleklerde taşlar yerinden oynamaya başladı. Murat Arnik, artık yüksek maaş alan doktorların yerini yeni trend mesleklerin aldığını belirtti.

“Aşçılar çalıştıkları otellerde genel müdürlerden sonra en yüksek ücreti alıyor”

Son zamanlarda aşçılığın popüliterisinin arttığını söyleyen Arnik,“Artık yüksek maaş alan doktorların yerini yeni trend meslekler alıyor. Son dönemde aşçılık ’en çok kazandıran meslekler’ listesinde. Aşçılar çalıştıkları otellerde genel müdürlerden sonra en yüksek ücreti alıyor. Her gün ekranlarda arz-ı endam eden programlar sayesinde aşçılık mesleği popüliterisini arttırdı” dedi.

‘’Türkiye’den Avrupa’ya ve Ortadoğu ülkelerine aşçı ihraç ediyoruz.’’

Usta şeflerin milyon dolar kazandıklarını ve Türkiye’den yurtdışına aşçı gönderdiğimizi belirten Arnik, şu ifadelerle devam etti;

“Aşçılık, anne mesleği olmaktan çoktan çıktı. Artık usta şefler birer darphane gibi para basıyor. Dünyanın en ünlü mutfak sanatçıları sadece yemek yaparak yılda milyonlarca dolar kazanıyor. Mutfakta iyi eğitim almış el becericisi üstün olan aynı zamanda kendini sosyal becerileri yetişmiş gastronomi ustalarımız artık dünyanın her yerinde ülkemizi temsil ediyor. Türkiye’den Avrupa’ya ve Ortadoğu ülkelerine aşçı ihraç ediyoruz. Bugün ortalama ülkemizde ustabaşı aşçı maaşı ortalama: 60 bin TL - 175 bin TL, Almanya’da aşçı maaşları ortalama 2000 Euro-3000 Euro, Amerika’da aşçı maaşları 2500 Dolar-3500 Dolar, Dubai’de aşçı maaşları ise 5000 AED-15000 AED arasında değişiyor.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

İlgili Haberler

Ergani’de 1. Kitap Günleri etkinliği düzenlendi

12:05 - İnsan

Eskişehir’de 600 yıllık bereket duası geleneği yaşatılıyor

11:30 - İnsan

Gelin direksiyon başına geçti traktör, çiftçi çiftin gelin arabası oldu

11:28 - İnsan

Soma Termik Santrali’nin park sahası emektarları 45 yıllık dostluğu yaşatıyor

11:15 - İnsan

Samsunlu anne ve çocuklardan otizmli çocuklara destek

11:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Parkta Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

10:14 - Asayiş

Bakan Kurum'dan Köy Evi Ziyareti

10:14 - Gündem

Uzmanlardan El Hijyeni Uyarısı

10:03 - Sağlık

Can Alan Sulama Kanala Duvar Örüldü

10:02 - Asayiş

Çocuklar bile kullanıyor, elektronik sigara tehlikesi büyüyor

09:39 - Sağlık