?>

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ’Dünya Gıda Günü’nü öğrencilerle kutladı

ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NCE ÜLKEMİZİN DE ÜYESİ OLDUĞU BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GIDA VE TARIM ÖRGÜTÜ (FAO) TARAFINDAN HER YIL 16 EKİM’DE KUTLANAN "DÜNYA GIDA GÜNÜ" KAPSAMINDA BU YIL "DAHA İYİ GIDA VE DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN EL ELE" TEMASIYLA İNÖNÜ İLÇESİNDE BULUNAN ŞEHİT ALİ İHSAN AYDIN İLKÖĞRETİM OKULU’NDA ÖĞRENCİLERLE BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İnsan - 2 ay önce

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce "Dünya Gıda Günü" kapsamında bu yıl "Daha iyi gıda ve daha iyi bir gelecek için EL ELE" temasıyla İnönü ilçesinde bulunan Şehit Ali İhsan Aydın İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle bir etkinlik gerçekleştirildi.

Söz konusu etkinlikte gıda güvenliği, gıdanın sürdürülebilirliği, gıda israfının önlenmesi ve suyun verimli kullanımı konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, doğru etiket okuma uygulamalı olarak gösterilerek bilinçli tüketici olmanın önemi anlatıldı. "Her şeyin kararında tüketilmesi gerekir"

Programda konuşan İl Müdürü Yüksel Çil, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine değindi. Çil, "Gıda sadece karnımızı doyurmak için değil, sağlıklı büyüyebilmemiz için de gereklidir. Az yemek yemek vücudumuzu zayıf düşürürken, fazla yemek yemek de obeziteye yol açar. Her şeyin kararında tüketilmesi gerekir. Sağlıklı bir yaşam için her besin grubundan yeterli miktarda tüketilmesi gerekir. Gıdayı korumak hem kendimize hem de geleceğimize karşı sorumluluğumuz dur" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda öğrencilere kek, süt ve helva ikram edilerek Dünya Gıda Günü coşkusu birlikte paylaşıldı. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık oluşturma çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Zonguldak’ta ’vekalet verdi, 21 milyon liralık gayrimenkullerinden oldu’ iddiası

14:05 - İnsan

Samsunlu şehit polis, görev arkadaşlarının omzunda dualarla uğurlandı

13:48 - İnsan

Osmangazili kadınlar geleceğe artık umutla bakıyor

13:43 - İnsan

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, ÜNİDES projesi kapsamında Bilecik’te öğrencilerle buluştu

13:36 - İnsan

Malatya’da yetiştiricilere çoban evi, akıllı yemlik desteği

13:29 - İnsan

Günün Manşetleri

Bodrum’da ücretsiz Kültür ve Doğa Yürüyüşleri Devam Ediyor 

13:46 - Kültür Sanat

Büyükşehir Hizmet Filosunu 170 Yeni Araçla Güçlendirdi

13:46 - Genel

Emre Çay’dan Teknoloji Koleji’ne ziyaret

11:43 - Eğitim

Hamam böceği yedirilen gencin dosyasında karar

09:47 - Asayiş

MUSKİ’den Ortaca’da Yağmur Suyu Çalışması

15:43 - Sağlık