?>

Eskişehir Kurban Satış Hayvan Pazarı’nda denetim ve kontroller

?l tarım ve orman müdürlüğü ekipleri, jandarma personelleri ile birlikte eskişehir kurban satış hayvan pazarı’nda denetim ve kontroller yaparak vatandaş ve satıcıları bilgilendirdi

Ekonomi - 2 gün önce

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, jandarma personelleri ile birlikte Eskişehir Kurban Satış Hayvan Pazarı’nda denetim ve kontroller yaparak vatandaş ve satıcıları bilgilendirdi.

Çalışmalara, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Yurt, Tepebaşı İlçe Tarım Müdürü Zeki Sert ve görevli veteriner hekimler ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri katıldı. Hayvan pazarında Kurbanlık hayvan alışverişi yapan vatandaşlara ve satıcılara ülke hayvancılığının gelişmesi ve damızlık hayvan varlığımızın korunabilmesi için gebe ve damızlık dişi hayvanların kurbanlık olarak satışı, kesimi ve hayvan pazarına girişine müsaade edilmediği anlatıldı. Sadece dişi hayvanlar için bir veteriner hekimden alınacak ’damızlık vasfı bulunmadığına ve gebe olmadığına’ dair raporun ibraz edilmesi halinde kurbanlık olarak satışına izin verildiği anlatılarak, kurban satış yeri denetim görevlileri tarafından yapılacak kontrollerde belgesiz, sağlık durumu iyi olmayan, özellikle büyükbaş hayvanlarda 2 yaşını doldurmamış hayvanların kurban olarak kesilemeyeceği, keçi ve koyun türü hayvanlarda ise bir yaşını bitirmiş olması gerektiği, ancak koyunlarda altı aylıktan sonrakilerin bir yaşını dolduranlar kadar gelişmiş ve cüsseli olması yeterli olacağı konuları hatırlatıldı.

Kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığınca "Tarım Cebimde" isimli mobil uygulama hazırlanarak kullanıma açılmış olup, söz konusu mobil uygulamadan küpe numarası girilerek hayvan bilgilerine kolaylıkla ulaşılabildiği belirtildi. Kurbanda kesilen hayvanların sistemden düşülebilmesi için pasaportlarının ve küpelerinin en geç 7 gün içerisinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize teslim edilmesi hususlarında uyarılar yapıldı.

Şube Müdürü Mehmet Yurt, yapmış olduğu açıklamada ‘‘Bayram öncesi olduğu gibi bayram süresi boyunca ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerimiz ile İlçe Jandarma Komutanlığı personellerince hayvan hareketlerinin kontrolü için yol kontrollerinin devam etmektedir. Vatandaşlarımızın karşılaşabilecekleri olumsuzluklara ve yaşayabilecekleri sıkıntılara karşı bayram süresince de hizmet vermeye devam edeceğiz’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

İlgili Haberler

Türkiye ve Macaristan ticaret hacminin son 10 yılda iki katına çıktı

12:34 - Ekonomi

CANiK "sanayi devleri listesinde" 101 basamak yükseldi

12:28 - Ekonomi

Karabük’te Nisan ayında 24,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

12:17 - Ekonomi

Migros, ’Türkiye’nin En Güçlü Markası’ seçildi

12:14 - Ekonomi

Aydın’da incir üreticisinin zorlu sezon hazırlığı başladı

12:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi