?>

Estetik dokunuşlarla Mersin güzelleşiyor

Mersin büyükşehir belediyesi, kent estetiğini korumaya yönelik peyzaj düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem - 6 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini korumaya yönelik peyzaj düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, son olarak Silifke ve Erdemli ilçelerinde kamusal alanlarda yaptığı çevre dostu ve estetik çalışmalarla alanları modern bir görünüme kavuşturdu.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde sürdürülen çalışmalarda, vatandaşların sık kullandığı alanlar hem görsel açıdan zenginleştirildi hem de doğal kaynakların korunmasına öncelik verildi. Silifke’de Anıt Kavşağı ve Atatürk Anıtı Meydanı’nda yürütülen çalışmalarda, tören ve etkinlik alanları modern kent dokusuna uygun hale getirilerek fonksiyonel bir yapıya kavuşturuldu.

Erdemli’de ise Hükümet Konağı yanındaki kavşakta yapılan uygulamalarda, su tasarrufunu esas alan kurakçıl peyzaj teknikleri kullanıldı. Otomatik sulama sistemleri ile donatılan alanlarda, az su tüketen bitki türlerine yer verilirken; mozaik, cüruf ve dekoratif taşlarla da görsel bütünlük sağlandı. "13 ilçede çalışmalar aralıksız sürüyor"

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde görevli Peyzaj Mimarı Görkem Arkan, 13 ilçede peyzaj düzenleme ve yenileme çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüklerini belirtti. Arkan, "Silifke merkezde vatandaşlarımızın tören ve etkinlik alanı olarak kullandığı Anıt Kavşağında peyzaj düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Mut-Anamur yolunun kesişiminde yer alan kavşakta da düzenleme yaptık. Son olarak Erdemli’de Hükümet Konağı önündeki alanın düzenleme çalışmalarını tamamladık" dedi. "Su tüketimini azaltan kurakçıl peyzaj uygulamalarına öncelik veriyoruz"

Yaptıkları çalışmalarla çevreyi koruyan ve su tüketimini minimuma indiren teknikleri benimsediklerini dile getiren Arkan, "Kurakçıl peyzaj anlayışı doğrultusunda, alanları otomasyon sistemleri ile daha verimli hale getiriyoruz. Starliçe, piramit alev çalısı, gaura ve parlak yapraklı kartopu gibi bitkiler tercih ediyoruz. Mozaik, cüruf ve sınırlayıcı malzemelerle alanlara görsel derinlik katıyoruz. Kent estetiğine ve sürdürülebilirliğe önem vererek ‘daha yeşil bir Mersin’ için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Van’da 341 yerleşim yerinin yolu kapandı

00:53 - Gündem

Darende Belediyesi’nin kar mesaisi sürüyor

00:35 - Gündem

Vali Usta, görevi başındaki güvenlik güçleriyle bir araya geldi

00:26 - Gündem

Diyarbakır’da karda mahsur kalanlara sıcak çorba desteği

23:40 - Gündem

Diyarbakır’ın Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Elazığ güzergahlarında çok sayıda araç yolda kaldı

23:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan