?>

ETSO’da, ‘Dijitalleşme’ semineri

Erzurum ticaret ve sanayi odası (etso) ile türkiye odalar ve borsalar birliği (tobb) erzurum genç girişimciler kurulu (ggk) işbirliğiyle, ‘dijitalleşme ile ticaretin geleceği’ konulu bir seminer düzenlendi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum Genç Girişimciler Kurulu (GGK) işbirliğiyle, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ konulu bir seminer düzenlendi.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İİBF Öğretim Üyesi ve TOBB Erzurum GGK İcra Komitesi Üyesi Doç. Dr. İlker Akbaba’nın konuşmacı olduğu seminer ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl GGK Başkanı İsmail Suci, Kurul üyeleri ile firmaların temsilcilerinin katıldığı seminerde, dijitalleşme ile ticaretin geleceği, teknolojinin sunduğu fırsatlar ve ticaretin dönüşümü anlatıldı.

“Dijitalleşme Kavramları Önemli Bir Dönüşümü Tetikliyor”

Seminerde, teknolojinin hızla ilerlemesi ve dijitalleşmenin yaygınlaşmasının, ticaretin geleceğini derinden etkilediğini kaydeden Doç. Dr. Akbaba şunları söyledi; “Elektronik ticaret, mobil ticaret, Endüstri 4.0 ve dijitalleşme kavramları, iş dünyasında önemli bir dönüşümü tetikliyor ve bu değişimlerin ticaret üzerindeki etkileri giderek artıyor. İnternetin yaygın kullanımı ve mobil cihazların gelişimi ile birlikte, işletmeler artık sınırları aşan bir şekilde müşterilere ulaşabiliyor. Online satış platformları, e-ticaret siteleri ve dijital pazarlama araçları, işletmeler için küresel ölçekte yeni pazarlar oluşturuyor ve rekabet avantajı sağlıyor”

“Mobil Ticaretin Yükselişi Ve Tüketiciler İçin Kolaylık”

Mobil cihazların yaygınlaşmasının, alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdiğini anlatan Akbaba, “Mobil ticaret, tüketicilere her an her yerden alışveriş yapma imkanı sunuyor. Akıllı telefonlar ve mobil uygulamalar, kullanıcıların ürünleri incelemesini, satın almasını ve ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu da işletmeler için daha geniş bir müşteri kitlesi ve satış potansiyeli demektir” diye konuştu.

Dijitalleşmenin Ticarete Etkileri Ve Gelecek Öngörüsü

Dijitalleşmenin, ticaretin geleceğini belirleyen en önemli faktörlerden biri haline geldiğini vurgulayan Akbaba konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İşletmelerin bu değişime ayak uydurması ve dijitalleşme stratejileri geliştirmesi gerekiyor. Veri analitiği, yapay zeka destekli karar verme süreçleri, müşteri deneyimi odaklı hizmetler ve sürdürülebilir dijital iş modelleri, geleceğin ticaretini şekillendirecek unsurlar arasında yer alıyor. Geleceğin ticaretinde dijitalleşme ve teknoloji, işletmeler için büyük fırsatlar sunarken aynı zamanda rekabetin de daha yoğun bir şekilde yaşanacağı bir ortamı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle, işletmelerin dijital dönüşüm sürecine aktif bir şekilde katılması ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanması, başarılı olmaları için önemli bir adım olacaktır.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Siirtli çiftçilere 25 bin fıstık ve 4 bin 300 adet Trabzon Hurması fidanı dağıtıldı

17:27 - Ekonomi

FuzulEv’in yeni pazarlama ve marka iletişim müdürü belli oldu

16:57 - Ekonomi

Edirne’de mera ıslah projeleri ile hayvancılığa destek

16:54 - Ekonomi

Gürsu’da sıfır atıktan sürdürülebilir tarıma geçildi

16:53 - Ekonomi

Martı, 2026’da gelirde iki katın üzerinde büyüme ve pozitif FAVÖK hedefliyor

16:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş

Bakan Kacır’dan Libya’ya taziye mesajı

15:48 - Genel

Eski komşusunu vuran kadın: "Evlenme isteğimi reddetti, vurdum"

15:37 - Asayiş