?>

ETSO’NUN Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Rzurum ticaret ve sanayi odası’nın (etso) haziran ayı meclis toplantısı, meclis başkanı gökhan yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Ekonomi - 10 ay önce

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda daha sonra ETSO’nun Mayıs Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu görüşülerek onaylandı. Sonrasında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Özdemir, yönetim kurulunun haziran ayı faaliyetleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Konuşmasında, Erzurum’da yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin yoğun ilgi gösterdiği, 2. OSB 3. Etap alanın genişletilmesiyle ilgili son durum hakkında bilgi veren Özdemir, ETSO olarak sürecin yakın takipçisi olduklarını söyledi.

Mülkiyeti ETSO Vakfı’na ait olan Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 140 dönümlük alanda kurulması planlanan mesleki eğitim kampüsüyle ilgili de konuşan Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in bayram öncesi alanda incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

Özdemir şunları söyledi; “Siyasilerimiz ve İl protokolünün de eşlik ettiği ziyarette; Yönetim Kurulu Başkanımız Saim Özakalın’la birlikte, Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Karakaya ve Meclis Üyemiz Abdullah Samancı, Sayın Bakanımıza vakfımızın mesleki-teknik eğitim projesiyle ilgili bilgiler verdi. Sayın Bakanımıza, bu alanı, gençlerimizin teorik ve pratik eğitim alabileceği modern bir kampüs haline getirmeyi hedeflediğimizi ifade ettik. Odamız ve Vakfımız bu projeyle, gençlerimize yalnızca mesleki beceriler kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda onları sanayimizin ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirmeyi ve kendilerine en iyi eğitim imkanlarını sunarak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak.”

Toplantıda, Başkan Özakalın’ın Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) Mali Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya gittiğini dile getiren Muharrem Özdemir şöyle devam etti; “Yönetim Kurulu Başkanımız Ankara’daki programı çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde; İlimizde 6. Bölge Teşviklerinin mutlaka devam etmesi ve bölgesel yatırım teşviklerine öncelik verilmesi, Erzurum özelinde yapılacak pozitif bir ayrımcılığın kenti sanayi yatırımları anlamında daha cazip kılacağı, teşvik sistemindeki düzenlemelerde öncelikle bölgesel aktörlerin ve sanayicilerin talep ve beklentilerinin dikkate alınması gerektiği gibi konulara dikkat çekildi. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan ziyarette de, 2. OSB 3. Etap alanın genişletilmesiyle ilgili olarak Bakanlık ile sağlanan mutabakat, devam eden süreçte yapılacak çalışmalar ve izlenecek yol haritası ele alındı. Bölgedeki çalışmalarla ilgili ödenek sıkıntılarının da çözülmesi talep edildi.”

Özdemir toplantıda, ETSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, ETSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin faaliyetleri, meslek komiteleri istişare toplantıları, Genç ve Kadın Girişimci Kurullarının çalışmaları ve üye ziyaretleri gibi konularda da Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Toplantı, dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

İlgili Haberler

Silivri’de üreticiye 614 bin fide ve 4 ton tohum desteği

19:48 - Ekonomi

MTSO Başkan Yardımcısı Bucuge: "İki ülke birbirine önemli ticari fırsatlar sunacak"

17:56 - Ekonomi

Akbank üst yönetiminde yeni dönem

17:20 - Ekonomi

Çimentaş ile KAÜ arasında işbirliği protokolü

17:11 - Ekonomi

Ordu’da 48 üreticiye 2 bin 400 adet arılı kovan desteği verildi

17:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş