?>

ETÜ’de afet müdahale planlamasında strateji ve koordinasyon çalıştayı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ) EV SAHİPLİĞİNDE, ERZURUM İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “İL AFET MÜDAHALE PLANLAMASINDA STRATEJİ VE KOORDİNASYON ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İnsan - 2 hafta önce

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "İl Afet Müdahale Planlamasında Strateji ve Koordinasyon Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ETÜAYAUM) ile Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından organize edilen çalıştayda, Erzurum’un afet müdahale kapasitesi, kurumsal koordinasyon yapısı ve yerel düzeydeki uygulama mekanizmaları çok yönlü şekilde ele alındı.

Yaşama Merkezi’nde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melikşah Turan ile Erzurum İl AFAD Şube Müdürü Tahsin Efe’nin açılış konuşmalarıyla başlayan programda, afet yönetiminde kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve yerel kapasitenin artırılmasının önemi vurgulandı.

Programa; Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Burçak Başbuğ, Gümüşhane Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ekrem Cengiz, Bayburt Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Öznur Çınar, ETÜAYAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Vildan Oral, Erzurum Teknik Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında il düzeyinde görev alan 23 çalışma grubunun temsilcileri katıldı.

Çalıştay kapsamında gerçekleştirilen masa çalışmalarında afet müdahale süreçleri dört tematik başlık altında değerlendirildi. "İlk 72 Saat: Kapasite ve Yerel Öz-Yeterlilik", "Afet Anında Kurumlararası İletişim ve Bilgi Yönetimi", "Lojistik, Kaynak Yönetimi ve İntikal Stratejileri" ile "Koordinasyonun İnsani ve Hukuki Boyutu: Karar, Yetki ve Sorumluluk" başlıklı oturumlarda; müdahale kapasitesi, lojistik planlama, bilgi yönetimi, karar alma süreçleri ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmaları detaylı şekilde ele alındı.

Çalıştay süresince, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde görev alan çalışma gruplarının sahadaki uygulama deneyimleri, karşılaşılan sorun alanları ve çözüm önerileri disiplinler arası yaklaşımla değerlendirilirken; afet yönetiminde yerel kapasitenin güçlendirilmesi, müdahale süreçlerinde koordinasyonun artırılması ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli tespitlerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen çalıştayla Erzurum’un afet müdahale kapasitesinin geliştirilmesine ve TAMP kapsamındaki kurumsal koordinasyon mekanizmalarının güçlendirilmesine yönelik stratejik öneriler değerlendirilirken, program çalıştay sonuç raporunun hazırlanmasına yönelik yürütülen değerlendirmelerle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem